
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσφεύγει ο Παπόν
Ο φυλακισμένος συνεργάτης των Ναζί, Μορίς Παπόν, προσέφυγε την Παρασκευή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ισχυριζόμενος ότι η Γαλλία παραβίασε το δικαίωμά του σε δίκαιη δίκη και στην υποβολή έφεσης.
48
Ο φυλακισμένος συνεργάτης των Ναζί, Μορίς Παπόν, προσέφυγε την Παρασκευή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ισχυριζόμενος ότι η Γαλλία παραβίασε το δικαίωμά του σε δίκαιη δίκη και στην υποβολή έφεσης.
Ο Παπόν, που εκτίει ποινή φυλάκισης δέκα ετών, καταδικάστηκε το 1998 για συνεργία σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για το ρόλο που έπαιξε στη μεταφορά 1.500 Εβραίων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί.
Κύριο επιχείρημα της προσφυγής του Παπόν είναι ότι η διάταξη της γαλλικής νομοθεσίας, που προβλέπει ότι ο εφεσιβάλλων υποχρεούται να περάσει το προηγούμενο βράδυ από την υποβολή της έφεσης στη φυλακή, του στέρησε τη δίκαιη εκδίκαση.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει αποφασίσει τέσσερις φορές μέχρι τώρα εναντίον της Γαλλίας σε ανάλογες περιπτώσεις.
Reuters
- Φωτιά στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης – Ήχησε το 112
- Μύκονος: «Σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών διέθετε 30χρονος – Διακινούσε ακόμα και παραισθησιογόνα μανιτάρια σε σκόνη
- Ρωσία: Τα πλήγματα της Ουκρανίας δεν θα μείνουν χωρίς την ενδεδειγμένη απάντηση
- «Νοσεί» το ΕΣΥ – Χειροπέδες στον μοναδικό γιατρό του Καστελόριζου μετά από μήνυση του δημάρχου
- Ρόδος: Υπό έλεγχο η φωτιά στον Ατάβυρο – Έκαψε περίπου 10 στρέμματα
- Γιασικεβίτσιους: «Ο Ομπράντοβιτς είναι σαν να μην έφυγε ποτέ από τον Παναθηναϊκό»
- Απόβαση των Αθηναίων στις παραλίες – Άφησαν το κλεινόν άστυ και έτρεξαν για βουτιές
- Φωτιά στο Κιλκίς – Μήνυμα από το 112
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442