Δύο νέα αεροπλανοφόρα, από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, θα αποκτήσει το Βασιλικό Ναυτικό της Βρετανίας έως το 2012, ανακοίνωσε ο υπουργός αρμόδιος για τις Ενοπλες Δυνάμεις Τζον Σπέλαρ.

Τα δύο σκάφη που θα ναυπηγηθούν στη Βρετανία, θα είναι διπλάσια σε μέγεθος από τα σημερινά βρετανικά αεροπλανοφόρα κλάσεως Invincible και το κόστος κατασκευής τους αναμένεται να ανέλθει στα 3,29 δισ. δολάρια (1,1 τρισ. δρχ.) συνολικά.


Σε στάδιο υλοποίησης βρίσκεται και το έργο κατασκευής 12 νέων αντιτορπιλικών Type 45, τα οποία αναμένεται να ενταχθούν στο δυναμικό του Βασιλικού Ναυτικού το 2007.


Η βρετανική κυβέρνηση έχει υπογράψει για τα δύο έργα προσύμφωνο με τη γαλλική εταιρεία Thomson-CSF και με τη βρετανική Aerospace.