48

Απειλή για τη δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης συνιστά η συγχώνευση του ομίλου μέσων επικοινωνίας Time Warner και της εταιρείας παροχής πρόσβασης στο Διαδίκτυο, America Online, αν δεν προστατευτεί η δημοσιογραφική ανεξαρτησία, όπως προειδοποίησε την Τρίτη η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ).

Η συγχώνευση αυτή μπορεί να απειλήσει τη δημοκρατία, τον πλουραλισμό και την ποιότητα των μέσων ενημέρωσης τόνισε σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας της IFJ, Αϊνταν Ουάιτ.


Παρατηρούμε σήμερα την κυριαρχία μιας χούφτας εταιρειών που ελέγχουν την πληροφόρηση και τα μέσα που επιτρέπουν τη διοχέτευση της πληροφόρησης αυτής πρόσθεσε ο ίδιος.


Αν δεν ληφθούν μέτρα για τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας του Τύπου, θα αντιμετωπίσουμε μια απειλή επικίνδυνη για την ποικιλότητα των μέσων ενημέρωσης αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Η IFJ προειδοποιεί ότι αν δεν υπάρξει ρύθμιση θα έχουμε επιχειρήσεις οι οποίες θα καθορίζουν το περιεχόμενο της πληροφόρησης, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις εμπορικές στρατηγικές τους.

ΑΠΕ