52

Ενθαρρυμένοι από την επιτυχή απόδραση έξι λαθρομεταναστών την Τρίτη από το κέντρο κράτησης Σεραΐνο Βουλπίτα στη δυτική Σικελία, μια δεύτερη ομάδα αποπειράθηκε να ακολουθήσει το παράδειγμά τους την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία. Η απόπειρα απόδρασης είχε ως αποτέλεσμα να καούν ζωντανοί τρεις λαθρομετανάστες, ενώ εγκαύματα υπέστησαν άλλοι εννέα, από τους οποίους οι τέσσερις σοβαρά.

Οι θάνατοι προκλήθηκαν όταν, αντιδρώντας στην απόπειρα της αστυνομίας να πιάσει τους λαθρομετανάστες που απέδρασαν, οι ένοικοι του κέντρου Σεραΐνο Βουλπίτα έβαλαν φωτιά σε στρώματα και κλινοσκεπάσματα, η οποία μεταδόθηκε σε όλη την πτέρυγα του κέντρου.

Από τη φωτιά κάηκαν τρεις λαθρομετανάστες, ενώ άλλοι εννέα υπέστησαν ελαφρά έως και σοβαρά εγκαύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομείο στο Παλέρμο, όπως και δεκατρείς αστυνομικοί που υπέφεραν από τις επιπτώσεις του καπνού.

Τη στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά, στο κέντρο διέμεναν 85 λαθρομετανάστες.

Πρόκειται για την τέταρτη εξέγερση λαθρομεταναστών στο κέντρο Σεραΐνο Βουλπίτα μέσα στο 1999.

Reuters