Εκεχειρία εξαγγέλλουν ανταρτικές ομάδες της Κορσικής
Τέσσερις ανταρτικές ομάδες της Κορσικής κήρυξαν την Πέμπτη απεριόριστη και άνευ όρων εκεχειρία μετά τις διαπραγματεύσεις, που άρχισαν πρόσφατα μεταξύ των Κορσικανών εθνικιστών και της γαλλικής κυβέρνησης.
: Τέσσερις ανταρτικές ομάδες της Κορσικής κήρυξαν την Πέμπτη απεριόριστη και άνευ όρων εκεχειρία μετά τις διαπραγματεύσεις, που άρχισαν πρόσφατα μεταξύ των Κορσικανών εθνικιστών και της γαλλικής κυβέρνησης.
Περίπου 30 μασκοφόροι έδωσαν συνέντευξη Τύπου στην κορσικανική ύπαιθρο και δήλωσαν ότι το Εθνικό Απελευθερωτικό Κορσικανικό Μέτωπο (FLNC) – Ιστορική Πτέρυγα, οι Clandestinu, οι Fronteribellu, καθώς και ένα άλλο παρακλάδι του FNLC θα πάψουν τις βίαιες ενέργειες.
Πρόκειται για εκεχειρία άνευ όρων και εκτός χρονικών και τοπικών ορίων. Είναι η δέσμευσή μας για την ειρήνη είπε ο εκπρόσωπος της ομάδας.
Ανέφερε, επίσης, ότι οι ομάδες πιθανόν να παραδώσουν μέρος του οπλισμού τους, εφόσον ικανοποιηθούν από την κυβέρνηση τα αιτήματα των εθνικιστών. Αυτά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, επίσημη αναγνώριση της κορσικανικής εθνότητας και καθεστώς ισότητας για την κορσικανική ως επίσημη γλώσσα.