Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026
weather-icon 24o
Η Ελλάδα με το σπαθί της στην ΟΝΕ εντός του 2000

Η Ελλάδα με το σπαθί της στην ΟΝΕ εντός του 2000

Σε αναφορά του στις θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2000, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας δήλωσε πως η Ελλάδα μπαίνει με το σπαθί της στην ΟΝΕ. Εδωσε ακόμη το μήνυμα πως, για να επιτευχθεί το τελευταίο κριτήριο για την είσοδο στην ΟΝΕ, αυτό του πληθωρισμού, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι όσοι επηρεάζουν τη διαμόρφωση των τιμών - και ειδικά ο επιχειρηματικός κόσμος.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

40

Σε αναφορά του στις θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2000, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας δήλωσε πως η Ελλάδα μπαίνει με το σπαθί της στην ΟΝΕ. Εδωσε ακόμη το μήνυμα πως, για να επιτευχθεί το τελευταίο κριτήριο για την είσοδο στην ΟΝΕ, αυτό του πληθωρισμού, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι όσοι επηρεάζουν τη διαμόρφωση των τιμών – και ειδικά ο επιχειρηματικός κόσμος.

Ο προϋπολογισμός αυτός θα είναι στην πράξη ο πρώτος σε ευρώ, τόνισε ο υπουργός, και αυτό γιατί η Ελλάδα θα ενταχθεί στην ΟΝΕ εντός του 2000. Ο συνδυασμός σταθερότητας, ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης είναι αυτός που ωθεί τη χώρα μας στο δρόμο προς τη σύγκλιση με τις οικονομίες των Ευρωπαϊκών κρατών, υποστήριξε.


Τα σημεία που υπερτόνισε ο Γιάννος Παπαντωνίου ήταν η είσοδος στην περίοδο των φορολογικών ελαφρύνσεων, η μείωση του δημόσιου χρέους, η αύξηση των φορολογικών εσόδων, η ανάπτυξη του χρηματιστηρίου και η αυξημένη κερδοφορία των επιχειρήσεων. Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στα κυβερνητικά μέτρα για τον περιορισμό της σπατάλης στο Δημόσιο, τις διαρθρωτικές αλλαγές, τη μείωση των επιτοκίων και τα επιτεύγματα στον τομέα του πληθωρισμού.


Σε απάντηση της κριτικής της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο υπουργός παρέπεμψε κάθε αμφισβητία στα αριθμητικά στοιχεία και επισήμανε τη θετική γνώμη των Ευρωπαίων εταίρων για την ελληνική οικονομία.


Αντιδράσεις, πάντως, σημειώθηκαν και από τα κόμματα της αριστεράς. Ο ειδικός εισηγητής του ΚΚΕ Απόστολος Τασούλας χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό αντικοινωνικό, αντιλαϊκό και έντονα φιλομονοπωλιακό, αμφισβητώντας παράλληλα ότι υπάρχει ανάπτυξη. Ο εισηγητής του Συνασπισμού Ευάγγελος Αποστόλου εξέφρασε την εκτίμησή του πως ο προϋπολογισμός βλέπει με το ένα μάτι την ΟΝΕ και με το άλλο τις εκλογές.



(ΑΠΕ, ΜΠΕ)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026
Cookies