
Μέσα στην εβδομάδα η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για κατάργηση της βενζίνης σούπερ
Tην απαγόρευση πώλησης βενζίνης σούπερ, σε ένα χρόνο, αναμένεται να αποφασίσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η απόφαση θα σημάνει σημαντικά προβλήματα για τα οχήματα παλαιάς τεχνολογίας στις χώρες της κοινότητας.
76
Tην απαγόρευση πώλησης βενζίνης σούπερ, σε ένα χρόνο, αναμένεται να αποφασίσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η απόφαση θα σημάνει σημαντικά προβλήματα για τα οχήματα παλαιάς τεχνολογίας στις χώρες της κοινότητας.
Σύμφωνα με τη ραδιοφωνική υπηρεσία του BBC, που επικαλείται κοινοτικές πηγές, η διαδικασία για τη λήψη απόφασης της Επιτροπής βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, καθώς το κείμενο εξετάζεται από τα γραφεία των κοινοτικών επιτρόπων.
Η απαγόρευση πώλησης μολυβδούχας σούπερ βενζίνης, σε ένα χρόνο, σημαίνει ότι οι χώρες, στις οποίες κυκλοφορούν παλαιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα, θα πρέπει να τα αποσύρουν ή να μετατρέψουν τους κινητήρες τους, ώστε να χρησιμοποιούν ως καύσιμη ύλη το υγραέριο και το φυσικό αέριο.
Δυσκολότερη είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος στις μοτοσικλέτες, όπου η δεύτερη λύση είναι αδύνατη, ενδέχεται όμως η χρήση ειδικών προσθέτων στην αμόλυβδη βενζίνη.
Η Ελλάδα είχε πάρει παράταση έως το 2004, αλλά μια νέα οδηγία σχετικά με το περιβάλλον μειώνει το διάστημα σε ένα μόνο έτος, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία. Στην περίπτωση, που οριστικοποιηθεί η απόφαση, περισσότερα από 1.300.000 αυτοκίνητα στην Ελλάδα θα πρέπει να αποσυρθούν από την κυκλοφορία την 1η Ιανουαρίου του 2001, ανέφερε το BBC, ενώ σε 600.000 εκτιμώνται τα δίκυκλα με το ίδιο πρόβλημα.
Η απόφαση της Κομισιόν θα ληφθεί έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εφόσον δεν υπάρξει αντίρρηση ή προσωρινή αναβολή της.
Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Meta: Αγωγή κατά της εταιρείας για απολύσεις ευπαθών εργαζομένων με την χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης
- Η Ατλάντα στο… πόδι για την Αργεντινή: Χιλιάδες οπαδοί στους δρόμους πριν τον ημιτελικό με την Αγγλία (vid)
- Ζάκυνθος: Αναχώρησε από το νησί το F-16 που είχε κάνει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο
- Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια για τη φωτιά στα Βασιλικά
- Υποκλοπές: μια ευκαιρία να σωθεί η χαμένη τιμή της Ελληνικής Δικαιοσύνης
- H Κάρα Ντελεβίν στο Playboy – «Οι άνθρωποι θα πουν ότι η μουσική μου είναι κακή χωρίς καν να την ακούσουν»

