
Αρχισε τις εργασίες της η διάσκεψη για την προστασία του όζοντος στην Κίνα
Ξεκίνησε τη Δευτέρα τις εργασίες της η διάσκεψη των χωρών που συνυπέγραψαν το σύμφωνο του Μόντρεαλ για την προστασία του όζοντος, με θέμα τη χρηματοδότηση των αναπτυσσόμενων χωρών ώστε να μειώσουν την εκπομπή χημικών ουσιών που καταστρέφουν το όζον.
55
Ξεκίνησε τη Δευτέρα τις εργασίες της η διάσκεψη των χωρών που συνυπέγραψαν το σύμφωνο του Μόντρεαλ για την προστασία του όζοντος, με θέμα τη χρηματοδότηση των αναπτυσσόμενων χωρών ώστε να μειώσουν την εκπομπή χημικών ουσιών που καταστρέφουν το όζον.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP), τα 172 κράτη μέλη του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ θα συζητήσουν την αύξηση της χρηματοδότησης προς τις οικονομικά ασθενείς χώρες σε 500 εκατομμύρια δολάρια (162 δισ. δρχ.), προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις του συμφώνου για τα επόμενα τρία χρόνια.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο, οι αναπτυσσόμενες χώρες πρέπει από την 1η Ιουλίου 1999 να παγώσουν τις εκπομπές CFC και αλογόνων αλιφατικών υδατανθράκων (halon) στα επίπεδα της περιόδου 1995-97, και έπειτα να προβούν στη μείωσή τους κατά 50% μέχρι το 2005.
Reuters
- Η βιομηχανία του φόβου στη Βαλτική Θάλασσα: Τα δισεκατομμύρια του ΝΑΤΟ και η ομηρία των πολιτών
- Το Βέλγιο απαγορεύει τις εισαγωγές από οικισμούς Ισραηλινών εποίκων, αφού κατήγγειλε την αδράνεια της ΕΕ
- Καραλής: «Χρειάζομαι ξεκούραση και αποθεραπεία – Μεγάλος στόχος το χρυσό στο Ευρωπαϊκό»
- Με Δούρου και Νίκο Παππά γραμματέα ο επιθανάτιος ρόγχος του ΣΥΡΙΖΑ – Μένει μέχρι να φύγει ο Πολάκης
- Πάτρα: Θλίψη για 74χρονη που έπεσε στο κενό από τον 6ο όροφο – Άφησε σημείωμα και χρήματα για την κηδεία της
- Ευρωπαϊκό Κ18: «Χρυσή» η Ελένη Ιακωβάκη στα 400μ., με μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ! (vid)

