
Αρχισε τις εργασίες της η διάσκεψη για την προστασία του όζοντος στην Κίνα
Ξεκίνησε τη Δευτέρα τις εργασίες της η διάσκεψη των χωρών που συνυπέγραψαν το σύμφωνο του Μόντρεαλ για την προστασία του όζοντος, με θέμα τη χρηματοδότηση των αναπτυσσόμενων χωρών ώστε να μειώσουν την εκπομπή χημικών ουσιών που καταστρέφουν το όζον.
55
Ξεκίνησε τη Δευτέρα τις εργασίες της η διάσκεψη των χωρών που συνυπέγραψαν το σύμφωνο του Μόντρεαλ για την προστασία του όζοντος, με θέμα τη χρηματοδότηση των αναπτυσσόμενων χωρών ώστε να μειώσουν την εκπομπή χημικών ουσιών που καταστρέφουν το όζον.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP), τα 172 κράτη μέλη του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ θα συζητήσουν την αύξηση της χρηματοδότησης προς τις οικονομικά ασθενείς χώρες σε 500 εκατομμύρια δολάρια (162 δισ. δρχ.), προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις του συμφώνου για τα επόμενα τρία χρόνια.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο, οι αναπτυσσόμενες χώρες πρέπει από την 1η Ιουλίου 1999 να παγώσουν τις εκπομπές CFC και αλογόνων αλιφατικών υδατανθράκων (halon) στα επίπεδα της περιόδου 1995-97, και έπειτα να προβούν στη μείωσή τους κατά 50% μέχρι το 2005.
Reuters
- Ο Φλορεντίνο παίρνει πάνω του τον Μουρίνιο
- Ολυμπία Κηρύκου: Νέες μαρτυρίες φωτίζουν την υπόθεση της εξαφάνισης της νεαρής γυναίκας 30 χρόνια μετά
- Papastavrou: Greece Ranks 3rd Globally in Solar Power Generation
- Ο Τραμπ λέει όχι σε «πρόωρο τέλος του πολέμου» – Έξι στους δέκα Αμερικανούς θεωρούν λάθος την επέμβαση στο Ιράν
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (2/5): Πού θα δείτε τα play outs της Super League και την δράση στην Ευρώπη
- Είσαι down; Οι προπονήσεις που σου ανεβάζουν τη διάθεση



