
Το ποσό των 460 δισ. ζήτησε ο Φούρας από τον Παπαντωνίου για το 2004
Τη διάθεση του ποσού των 460 δισ. δραχμών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ζήτησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρέας Φούρας κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννο Παπαντωνίου.
26
Τη διάθεση του ποσού των 460 δισ. δραχμών για τους Ολυμπιακούς
Αγώνες ζήτησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρέας Φούρας κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννο Παπαντωνίου.
Σε σχετικές δηλώσεις του, στο περιθώριο της συνεδρίασης της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία εξετάζει την πορεία των έργων για τους Ολυμπιακούς του 2004, ο Φούρας διευκρίνισε ότι, εφόσον εξασφαλιστεί το ποσό των 460 δισ., τα 200 δισ. θα διατεθούν για τα περιφερειακά έργα ως αντίτιμο για το γεγονός ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν στην Αθήνα, τα 130 δισ. θα δοθούν για τα ολυμπιακά έργα και τα 60 δισ. για τα λειτουργικά έργα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ενώ τα άλλα 70 δισ. θα υποκαταστήσουν το ποσό που λείπει μετά την ακύρωση του Βιντεολόττο.
Στη συνεδρίαση, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Παναγιώτης Θωμόπουλος ανακοίνωσε ότι τον Ιανουάριο θα γίνει η επίσημη αναθεώρηση του προϋπολογισμού των Ολυμπιακών της Αθήνας, τονίζοντας ότι η διοργάνωση μπορεί να είναι κερδοφόρα. Δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο να υπάρξουν υπερβάσεις, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το ζητούμενο είναι να καλυφθούν όλα τα έξοδα που θα βγουν στην πορεία και να είναι τουλάχιστον ισοσκελισμένος ο προϋπολογισμός ως προς τα έσοδα και τα έξοδα.
ΑΠΕ
- Στην Αλεξανδρούπολη οι εργασίες για το πρώτο Παρατηρητήριο Δημογραφικού και το Περιφερειακό Σχέδιο Δράσης
- Πελέ: 6 εκατ. για τη φανέλα του από το πρώτο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 1958 – Ο θρύλος, ο Μαραντόνα και ο Μέσι
- Τι γίνεται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης;
- Υπεύθυνη Κατανάλωση: γιατί η βιωσιμότητα δεν είναι μόδα αλλά προϋπόθεση επιβίωσης
- Green Living σε εφαρμογή: 10 πρακτικά βήματα για να εντάξετε τη βιωσιμότητα στην καθημερινότητά σας
- Νέες, διεθνούς απήχησης, πρωτοβουλίες του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών




