
Ανένδοτοι οι ισλαμιστές ηγέτες για την ανέγερση του τζαμιού στη Ναζαρέτ
Αποφασισμένοι να αναγείρουν το τζαμί στη Ναζαρέτ εμφανίζονται οι ισλαμιστές ηγέτες της πόλης, παραβλέποντας τις εκκλήσεις του Βατικανού και των Ισραηλινών μουσουλμάνων. Μέσα σε αυτό το κλίμα επιστρέφει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Μπαράκ την Τρίτη στο Ισραήλ, ύστερα από 7ήμερη περιοδεία στο εξωτερικό.
55
Αποφασισμένοι να αναγείρουν το τζαμί στη Ναζαρέτ εμφανίζονται οι ισλαμιστές ηγέτες της πόλης, παραβλέποντας τις εκκλήσεις του Βατικανού και των Ισραηλινών μουσουλμάνων. Μέσα σε αυτό το κλίμα επιστρέφει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Μπαράκ την Τρίτη στο Ισραήλ, ύστερα από 7ήμερη περιοδεία στο εξωτερικό.
Η ήδη τεταμμένη ατμόσφαιρα επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο μετά τα εριστικά σχόλια μελών του υπουργικού συμβουλίου για τον φραστικό πόλεμο που μαίνεται στο Μπέτ Σέμες, μια πόλη με έντονες αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε φανατικούς ορθόδοξους ραββίνους από τη βόρεια Αφρική και κοσμικούς εβραίους μετανάστες από την πρώην Σοβιετική Ενωση.
Στο μεταξύ, οι εκκλησίες στους Αγίους Τόπους θα παραμείνουν και την Τρίτη κλειστές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να επιτρέψει την ανέγερση του τζαμιού κοντά στη Βασιλική Εκκλησία του Ευαγγελισμού.
Το γεγονός έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Βατικανού, που πλέον μελετά το ενδεχόμενο ο Πάππας Ιωάννης Παύλος Β να μην επισκεφθεί τη Ναζαρέτ κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Ισραήλ τον προσεχή Μάρτιο.
Ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στους Αγίους Τόπους δήλωσε μάλιστα ότι η απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να επιτρέψει την οικοδόμηση του τζαμιού στην περιοχή αποδεικνύει την αδιαφορία της για το όφελος της Ναζαρέτ και του λαού της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τζόλης μετά τις υπογραφές με την Άρσεναλ: «Πάντα… πεινασμένος για να σκοράρω»
- Συναγερμός στον Άρειο Πάγο: Καπνοί στο υπόγειο του κτιρίου
- Γιώργος Σταυριανός: Πέθανε ο γνωστός συνθέτης και ακαδημαϊκός
- Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας – Κύπρου ο Στ. Ντογιάκος
- ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται με συναρπαστικές προσφορές
- Ευρωπαϊκό πρόστιμο 900 εκατ. ευρώ στη Google – Moνοπωλιακές πρακτικές σε αναζήτηση και Play Store

