46

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντουλάχ απελευθέρωσε την Κυριακή 25 στελέχη της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς που βρίσκονταν υπό αστυνομική κράτηση κατηγορούμενοι για παράνομες πολιτικές δραστηριότητες. Τέσσερις από τους απελευθερωθέντες εξορίστηκαν στο Κατάρ.

Αξιωματούχος που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, δήλωσε πως ανάμεσα στους τέσσερις είναι ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της Χαμάς Χαλίντ Μασάαλ και ο εκπρόσωπος τύπου Ιμπραχίμ Γκοσέχ.

Η ιορδανική κυβέρνηση είχε ξεκινήσει από τον Αύγουστο σειρά συλλήψεων στελεχών της Χαμάς, τα οποία κατηγορούσε για παράνομες πολιτικές δραστηριότητες. Να σημειωθεί ότι η Χαμάς αντιτίθεται στην ειρηνευτική διαδικασία με το Ισραήλ και από το 1994 έως σήμερα έχει αναλάβει την ευθύνη για δεκάδες πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις.

Associated Press