
Νέες εκδοχές για τη δολοφονία του Μ.Λ.Κινγκ παρουσιάζονται σε δίκη
Θεωρίες, σύμφωνα με τις οποίες ο αιδεσιμότατος Μάρτιν Λούθερ Κινγκ δεν δολοφονήθηκε από τον Ερλ Ρέι, αλλά από κάποιον άλλον, αιωρούνται ξανά σε δικαστήριο του Μέμφις. Η οικογένεια του Κινγκ αναζητά την αλήθεια για τη δολοφονία.
67
Θεωρίες, σύμφωνα με τις οποίες ο αιδεσιμότατος Μάρτιν Λούθερ Κινγκ δεν δολοφονήθηκε από τον Ερλ Ρέι, αλλά από κάποιον άλλον, αιωρούνται ξανά σε δικαστήριο του Μέμφις. Η οικογένεια του Κινγκ αναζητά την αλήθεια για τη δολοφονία.
Την περασμένη εβδομάδα άρχισε δίκη που εξετάζει την αγωγή της οικογένειας Κινγκ στο δικαστήριο Τσάνσερι κατά του Λόι Τζάουερς. Ο Τζάουερς υποστήριξε, πριν από έξι χρόνια στην κρατική τηλεόραση, ότι είχε πληρώσει κάποιον άλλον και όχι τον Ρέι, για να δολοφονήσει τον Κινγκ. Ωστόσο, δεν επανέλαβε ποτέ τους ισχυρισμούς του. Οι καταθέσεις θα συνεχιστούν την ερχόμενη Δευτέρα..
Η σύζυγος του αιδεσιμότατου, Κορέτα Σκοτ Κινγκ, ήταν το πρώτο πρόσωπο που κατέθεσε και είπε στους δικαστές ότι η οικογένειά της πιστεύει πως ο Ρέι είχε συνεργούς.
Ο δικαστής του εγκληματολογικού δικαστηρίου Τζον Μπράουν, που προήδρευσε των πρόσφατων προσφυγών του Ρέι, θα καταθέσει στο δικαστήριο την επόμενη εβδομάδα.
Ο Μπράουν έδωσε, πέρυσι, άδεια στους δικηγόρους του Ρέι να πραγματοποιήσουν νέες βαλλιστικές εξετάσεις στις κυνηγετικές σφαίρες που, σύμφωνα με τις αρχές, στόχευσαν στον Κινγκ. Οι εξετάσεις δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ. Μελετούσε νέο γύρο εξετάσεων, όταν παύτηκε από την υπόθεση από κρατικό εφετείο, επειδή η εισαγγελία υποστήριζε ότι μεροληπτούσε υπέρ του Ρέι.
Δεν είναι βέβαιον εάν θα καταθέσει ο Τζάουερς. Εχει δηλώσει στο παρελθόν ότι μίσθωσε το δολοφόνο του Κινγκ ως εκδούλευση σε κάποιον περιθωριακό. Δεν έχει ομολογήσει ποιος ήταν ο έμμισθος δολοφόνος, αλλά, όπως είπε, δεν επρόκειτο για τον Ρέι.
Ο Τζάουερς υποστηρίζει ότι στη δολοφονία εμπλέκονταν πράκτορες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, της πολιτείας του Τενεσί, της κομητείας του Σέλμπι και της πόλης της Μέμφιδος. Δεν έχει όμως παρουσιάσει αποδείξεις για αυτούς τους ισχυρισμούς του.
Associated Press
- Παναθηναϊκός: Η 11άδα του για το παιχνίδι με την Πάκσι (pic)
- Μετά τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία, ο Τραμπ άλλαξε τους όρους – Της ζητά να αναγνωρίσει το Ισραήλ
- Η «Επανάσταση των Φλαμίνγκο»: Πώς ο Κούσνερ ένωσε τους Αλβανούς εναντίον του Ράμα
- Υπουργείο Εξωτερικών: Καταδίκη των απειλών των Χούθι κατά της ναυσιπλοΐας από και προς τη Σαουδική Αραβία
- Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 28χρονο για τη δολοφονία του Σταύρου Γεωργίου
- LIVE: Ντιναμό Κιέβου – ΠΑΟΚ

