Επεισόδια στη διαδήλωση κατά της επίσκεψης Κλίντον
Συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών σημειώθηκαν λίγο μετά τις 6:30 το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Συντάγματος, όπου η Αστυνομία απαγόρευσε στους διαδηλωτές να πορευθούν προς την αμερικανική πρεσβεία.
Συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών σημειώθηκαν λίγο μετά τις 6:30 το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Συντάγματος, όπου η Αστυνομία απαγόρευσε στους διαδηλωτές να πορευθούν προς την αμερικανική πρεσβεία.
Η διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Μπιλ Κλίντον στην Ελλάδα είχε αρχίσει στις 5:30 το απόγευμα. Μισή ώρα νωρίτερα, είχαν ξεκινήσει προς το Σύνταγμα από τη Χαλκοκονδύλη οι οπαδοί και η νεολαία του ΔΗΚΚΙ και από το Μινιόν στην Πατησίων η ΚΝΕ.
Στην πλατεία Κάνιγγος ήταν συγκεντρωμένοι οι οπαδοί του Συνασπισμού, η νεολαία του και η νεολαία ΠΑΣΟΚ, καθώς και Κούρδοι και Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες.
Η πορεία ξεκίνησε ειρηνικά με αντιαμερικανικά συνθήματα, τόσο κατά του Αμερικανού προέδρου και της αμερικανικής πολιτικής, όσο και κατά της ελληνικής κυβέρνησης.
Πριν από την έναρξη της πορείας, οι διαδηλωτές ενέκριναν ψήφισμα που προτίθενται να επιδώσουν βουλευτές στην αμερικανική πρεσβεία και στο οποίο δηλώνουν ότι αντιτίθενται στην άρνηση να ασκούν το αναφαίρετο δικαίωμά τους ενάντια στη βαρβαρότητα της νέας τάξης πραγμάτων. Επίσης, στο ψήφισμα κηρύσσουν ανεπιθύμητο τον εκπρόσωπο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, απαιτούν να σταματήσει η ιμπεριαλιστική επεκτατική πολιτική, τόσο στα Βαλκάνια όσο και στις λοιπές χώρες, και να φύγουν οι βάσεις. Απαιτούν επίσης να μην παραχωρείται ελληνικό έδαφος για επεμβάσεις.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ