26

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ έκανε γνωστές στον ΠΣΑΤ τις προτάσεις του για την ανάδειξη των καλύτερων αθλητών – αθλητριών και ομάδων για το έτος 1999. Κορυφαίες αθλήτριες από το στίβο είναι η Παρασκευή Τσιαμήτα, η Μιρέλλα Μανιάνι – Τζελίλη, η Κατερίνα Θάνου, η Αναστασία Κελεσίδου και η Ολγα Βασδέκη, αφού όλες τους κατέκτησαν κάποιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σεβίλλης.

Οι τρεις πρώτες πήραν το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν, το ακόντιο και τα 100 μέτρα γυναικών αντίστοιχα, η Κελεσίδου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο δίσκο, ενώ η Βασδέκη πήρε το χάλκινο στο τριπλούν.


Από τους άνδρες, καλύτεροι αθλητές για το 99 προτάθηκαν ο Κώστας Γκατσιούδης που πήρε το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σεβίλλης, ο Χρήστος Πολυχρονίου που κατέκτησε την 6η θέση στη σφυροβολία στη Σεβίλλη, οι Χριστόφορος Χοΐδης και Περικλής Ιακωβάκης που πήραν το χρυσό και χάλκινο μετάλλιο, αντίστοιχα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έως 23 ετών στο Γκέτεμποργκ και ο Γιώργος Ντούπης που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Εφήβων στη Ρίγα.


Οι ομάδες που προτάθηκαν από τον ΣΕΓΑΣ ως οι καλύτερες για το 99 είναι: η εθνική ομάδα ανδρών – γυναικών για την κατάκτηση της 4ης θέσης στον πίνακα των μεταλλίων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σεβίλλης, η εθνική ομάδα ανδρών για την κατάκτηση της 6ης θέσης και την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου και η εθνική γυναικών για την κατάκτηση της 1ης θέσης στην Α κατηγορία του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου και την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.

ΜΠΕ