
Υπουργοί αποδοκιμάζουν τις κατηγορίες της Αραφάτ για χρήση δηλητηριωδών αερίων
Οι κατηγορίες της συζύγου του Γιασέρ Αραφάτ, για χρήση δηλητηριωδών αερίων από τους Ισραηλινούς, αποτελούν ένα ακραίο παράδειγμα προβοκάτσιας δήλωσε την Παρασκευή Ισραηλινός υπουργός, μιλώντας εκ μέρους του πρωθυπουργού Εχούντ Μπαράκ. Ο υπουργός μάλιστα υπογράμμισε ότι το Ισραήλ δεν αγνοεί τέτοια περιστατικά.
67
Οι κατηγορίες της συζύγου του Γιασέρ Αραφάτ, για χρήση δηλητηριωδών αερίων από τους Ισραηλινούς, αποτελούν ένα ακραίο παράδειγμα προβοκάτσιας δήλωσε την Παρασκευή Ισραηλινός υπουργός, μιλώντας εκ μέρους του πρωθυπουργού Εχούντ Μπαράκ. Ο υπουργός μάλιστα υπογράμμισε ότι το Ισραήλ δεν αγνοεί τέτοια περιστατικά.
Αλλος υπουργός ζήτησε από το Ισραήλ να αναθεωρήσει την παράδοση εδαφών της Δυτικής Οχθης που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, ως απάντηση στις κατηγορίες της Σούχα Αραφάτ, που έγιναν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Αμερικανίδας πρώτης κυρίας Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον.
Το πρόβλημα προέκυψε όταν Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι συζητούσαν για τα σχέδια της προγραμματισμένης αποχώρησης, η οποία αποτελεί μέρος της ειρηνευτικής συμφωνίας που υπογράφτηκε το Σεπτέμβριο. Ο κύριος διαπραγματευτής του Ισραήλ, Οντέντ Οράν, πήγε τα σχέδια στον Γιασέρ Αραφάτ στη Γάζα, την Πέμπτη, αλλά εκείνος τα απέρριψε.
Την ίδια ημέρα, η σύζυγος του Αραφάτ σε ομιλία της ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν αυξημένα ποσοστά καρκίνου μεταξύ των Παλαιστινίων γυναικών και των παιδιών τους, που οφείλονται στην έντονη καθημερινή χρήση δηλητηριωδών αερίων από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά τα τελευταία χρόνια. Η Αραφάτ δεν διευκρίνισε σε ποιο αέριο αναφερόταν.
Ο Παλαιστίνιος υπουργός Ζιάντ Αμπού Ζαγιάντ προσπάθησε την Παρασκευή να αμβλύνει τα σχόλιά της, υποστηρίζοντας ότι η Αραφάτ δεν εννοούσε πως οι Ισραηλινοί δηλητηρίαζαν σκόπιμα τους Παλαιστίνιους.
Δήλωσε ότι η Σούχα Αραφάτ αναφερόταν κυρίως στην εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων από τον ισραηλινό στρατό κατά διαδηλωτών που πετούσαν πέτρες, στο διάστημα της εξέγερσης των Παλαιστινίων ενάντια στην ισραηλινή κατοχή.
Σε μερικές περιπτώσεις έπεσαν δακρυγόνα σε σπίτια και σχολεία. Παλαιστίνιοι ακτιβιστές είχαν πει τότε ότι τα δακρυγόνα προκάλεσαν αποβολές. Ο ισχυρισμός αυτός είναι δύσκολο να αποδειχτεί, καθώς και πολλοί άλλοι παράγοντες θα μπορούσαν να συμβάλουν στις αποβολές. Οι κατηγορίες της Αραφάτ για καρκινογενέσεις είναι νέες.
Associated Press
- LIVE: ΑΕΚ – Ολυμπιακός
- Συνελήφθη 19χρονος που λίγο νωρίτερα είχε αρπάξει κοσμήματα και χρυσές – Πώς εξαπάτησε ζευγάρι στο Μοσχάτο
- Ιράν: Αποσύρεται από την Μπιενάλε της Βενετίας λίγες ημέρες πριν από τα εγκαίνια
- Ολυμπιακός: Συνεχίζει στα ερυθρόλευκα η Αρτακιανού
- Αυτή είναι η παράβαση που ελέγχει καθημερινά η Τροχαία – Επιφέρει πρόστιμο 150 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος
- Fuel Pass: Το «μαρτύριο της σταγόνας» για τους καταναλωτές – Μέτρα στήριξης με το σταγονόμετρο


