
Τηλεφωνική συνομιλία Σημίτη-Μέτα
Εγκάρδια τηλεφωνική συνομιλία είχαν, την Τετάρτη το απόγευμα, οι πρωθυπουργοί της Ελλάδος και της Αλβανίας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στα Τίρανα.
40
Εγκάρδια τηλεφωνική συνομιλία είχαν, την Τετάρτη το απόγευμα, οι πρωθυπουργοί της Ελλάδος και της Αλβανίας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στα Τίρανα.
Ο Σημίτης και ο Μέτα συμφώνησαν στην περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, στο πλαίσιο του συμφώνου σταθερότητας, καθώς και στο ότι η Ελλάδα αποτελεί το σημαντικότερο εταίρο της Αλβανίας.
Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν η επίσκεψη στα Τίρανα του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου.
Αποφάσισαν, επίσης, να συναντηθούν κατά την επίσκεψη του ΟΑΣΕ, ενώ ο Σημίτης προσκάλεσε τον Μέτα για μια επίσκεψη στην Αθήνα το συντομότερο δυνατό.
ΑΠΕ
- ΗΠΑ: Κύμα ζέστης-ρεκόρ πλήττει τις δυτικές περιοχές και εξαπλώνεται στις ανατολικές ακτές
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 3 νεκροί από ρωσικά πλήγματα σε εμπορικά πλοία στην Οδησσό
- Σφοδροί βομβαρδισμοί των ΗΠΑ στα παράλια του Ορμούζ – Επιθέσεις του Ιράν σε αμερικανικά πλοία
- Ιταλία: Ηττα της Μελόνι σε ψηφοφορία στη Βουλή – Εκλογές ζητά η αντιπολίτευση
- Το κοντράστ των συναισθημάτων: Η απόλυτη ευτυχία για τους Ισπανούς, απογοήτευση για τους Γάλλους (vids)
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ποιοι δεν θίγονται από μία νέα αύξηση