26

Τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του δέχθηκε ο Ολυμπιακός στον Γ όμιλο της Ευρωλίγκα. Αυτήν τη φορά όμως οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν εντός έδρας από τη Βαρέζε με 62-69, καθώς, όπως δήλωσε και ο Γιάννης Ιωαννίδης, είχαμε πάθει μπλακ-άουτ στην επίθεση.

Αλλη μία πολύ κακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός, που βρέθηκε να χάνει ακόμη και με 18 πόντους διαφορά με 48-64 στο 37. Η Βαρέζε, που κέρδιζε στο ημίχρονο με έναν μόλις πόντο (31-32), μπήκε δυνατά στο δεύτερο και πήρε εξαρχής διαφορά. Η ελληνική ομάδα δεν μπορούσε να ακολουθήσει το γρήγορο ρυθμό των Ιταλών, με αποτέλεσμα να χάσει την επαφή με το σκορ κάνοντας έτσι πραγματικότητα αυτό που φοβόταν ο Γιάννης Ιωαννίδης.


Πάντως, σε κανένα σημείο δεν φάνηκε το κενό του Σαντιάγκο στη θέση σέντερ της Βαρέζε, το οποίο κάλυψε πολύ καλά ο Φόρτες, ενώ κορυφαίος σκόρερ των νικητών ήταν ο Μενεγκίν με 19 πόντους και καθοριστικά τρίποντα.


Ετσι ο Ολυμπιακός χάνει την πρώτη θέση στην 5η αγωνιστική, καθώς είτε η Βιλερμπάν είτε η Μακάμπι θα περάσουν στην πρώτη θέση, αφού παίζουν μεταξύ τους λίγο αργότερα.


Ο προπονητής των ερυθρολεύκων Γιάννης Ιωαννίδης, σαφώς απογοητευμένος, δήλωσε: Ημασταν κακοί στην περιφερειακή άμυνα. Αν παίζεις κακή άμυνα δεν μπορείς να ακολουθήσεις το ρυθμό του αντιπάλου σου, ενώ σε ερώτηση για το τι μπορεί να αλλάξει ο Ολυμπιακός μετά την 4η ήττα στα 5 τελευταία ματς του, δεν θέλησε να δώσει απάντηση. Αυτά δεν είναι θέματα για δημόσια συζήτηση.


Ο τεχνικός της Βαρέζε, Μάσιμο Γκάλι, είπε: Παίξαμε πάρα πολύ καλά και κυρίως καταφέραμε να περιορίσουμε τον Τάρλατς. Ελπίζω να έχουμε ανάλογη συνέχεια.


Βαθμολογία


(σε 5 αγώνες)


Oμάδα Ν-Η Β.


1. Ολυμπιακός 3-2 8


2. Βιλερμπάν 3-1 7


3. Μακάμπι Τελ Αβίβ 3-1 7


4. Βαρέζε 2-3 7


5. Ουλκέρ 1-3 5


6. Πιβοβάρνα 1-3 5


* Ολυμπιακός και Βαρέζε έχουν έναν αγώνα περισσότερο.


Επόμενη αγωνιστική (4/11): Βιλερμπάν – Ουλκέρ, Βαρέζε – Πιβοβάρνα, Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ