
Επίσκεψη με νόημα του Στεφανόπουλου στο Ιράν
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται την Τετάρτη στον ιρανικό Τύπο, αναφέρει ότι η επίσκεψή του στην Τεχεράνη αποσκοπεί στην άρση των παρεξηγήσεων μεταξύ του Ιράν και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
34
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται την Τετάρτη στον ιρανικό Τύπο, αναφέρει ότι η επίσκεψή του στην Τεχεράνη αποσκοπεί στην άρση των παρεξηγήσεων μεταξύ του Ιράν και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Η Ελλάδα είναι πάντοτε ένας ειλικρινής υποστηρικτής ενός ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ της Ευρώπης και του Ιράν, τον οποίο θεωρεί ως τον καταλληλότερο τρόπο για να αρθούν οι παρεξηγήσεις και να υπάρξει μια σταθερή βάση συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, επισημαίνει ο Στεφανόπουλος στην εφημερίδα Iran News.
Ο Ελληνας Πρόεδρος έφθασε την Τρίτη στην ιρανική πρωτεύουσα για τριήμερη επίσκεψη. Είναι ο δεύτερος ηγέτης κράτους μέλους της Ε.Ε που επισκέπτεται την ισλαμική χώρα, μετά την επίσκεψη του αυστριακού Προέδρου Τόμας Κλέστιλ, και η επίσκεψή του αποβλέπει στην προώθηση τόσο των σχέσεων μεταξύ της Αθήνας και της Τεχεράνης, όσο και των σχέσεων Ιράν-ΕΕ.
Η Ελλάδα επιθυμεί να έρθουν πιο κοντά η Ευρώπη και το Ιράν, και οι πολιτισμικές τους διαφορές να μετατραπούν σε πλεονέκτημα για τις σχέσεις τους, τόνισε ο Στεφανόπουλος.
ΑΠΕ
- Γιατί θα αργήσει να μειωθεί η τιμή στη βενζίνη
- Ο Σερκί στήριξε τον Ντινιέ – Η απάντηση του Γάλλου μεσοεπιθετικού σε ερώτηση για το πέναλτι στον Γιαμάλ
- Γνωρίστηκαν στο Αγγλία – Αργεντινή το 1986. Τέσσερις δεκαετίες μετά επέστρεψαν στον «τόπο του εγκλήματος»
- Τραγωδία στη Λέσβο: Νεκρές δύο γυναίκες σε τροχαίο – Στο ίδιο σημείο είχαν σκοτωθεί δύο νεαροί τον Μάιο
- Καβάλα: Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση κοντά στην Εγνατία Οδό στην Ελευθερούπολη
- Τον επικεφαλής της κρατικής εταιρείας ενέργειας προτείνει ο Ζελένσκι για νέο πρωθυπουργό


