
Αύξηση των θυμάτων νεαρής ηλικίας από τη χρήση ναρκωτικών ουσίων
Αθήνα- Διεύρυνση παρουσιάζει ο κύκλος των χρηστών ναρκωτικών ουσιών προς τις νεαρές ηλικίες την τελευταία τριετία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Ναρκωτικών του υπουργίεου Δημοσίας Τάξης.
55
Αθήνα- Διεύρυνση παρουσιάζει ο κύκλος των χρηστών ναρκωτικών ουσιών προς τις νεαρές ηλικίες την τελευταία τριετία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Ναρκωτικών του υπουργίεου Δημοσίας Τάξης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, κατά την τριετία 1997-1999 σημειώθηκε σημαντική αύξηση των χρηστών ηλικίας μέχρι 20 ετών, ποσοστό της τάκεως του 13.3% επί στου συνόλου των θυμάτων, έναντι μόλις 4.6% της περιόδου 1988-1995. Κύρια αιτία για την άυξηση αυτή είναι η μείωση της μέσης ηλικίας των ατόμων που γίνονται χρήστες ναρκωτικών.Στην πλειονότητα τους τα θύματα είναι άνδρες ενώ αντίστοιχα το ποσοστό των γυναικών χρηστών ακολουθεί ανοδική πορεία.
Μετά την κατακόρυφη αύξηση των νεκρών κατά την τριετία 1994-1996 της τάξεως του 135%, οι δείκτες από το 1997 και μετά άρχισαν να σταθεροποιούνται με τους νεκρούς να ανέρχονται σε 232 το 1997 και 244 το 1998. Ο αριθμός των νεκρών φέτος παρουσίαζει αισθητή μείωση καθώς από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί μόλις 140 θάνατοι.
Στην σταθεροποίηση αυτή συνέβαλαν σε σημαντικό βαθμό τα προγράμματα μεθαδόνης του ΟΚΑΝΑ και τα αυστηρά μέτρα αστυνομικού ελέγχου για την εξάθρωση των κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΛΑΣ: Υπέρ της ενίσχυσης του μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο μέσω διαφανών και αξιοκρατικών διαδικασιών
- Αγγλία – Αργεντινή 1-2: Θρίαμβος της αλμπισελέστε και μυθική πρόκριση στον τελικό του Μουντιάλ
- Έπος: Δεύτερη ασίστ ο Μέσι, γκολ ο Λουτάρο και ολική ανατροπή! (vid)
- Γιορτή σήμερα 16 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη16.07.2026]
- Γκολάρα του Έντσο και 1-1 η Αργεντινή! (vid)



