55

Η ασφαλιστική αγορά της Ρωσίας παρουσιάζει ταχεία άνοδο μετά τις πρόσφατες εκρήξεις που σημειώθηκαν σε πολυκατοικίες της Μόσχας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 292 άτομα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Kommersant.

Περισσότερο από 50.000 ιδιοκτήτες διαμερισμάτων προχωρούν στην υπογραφή συμβολαίων ασφάλισης τις τελευταίες τρεις εβδομάδες εν συγκρίσει με τους 300.000 που είχαν καταγραφεί την προηγούμενη δεκαετία, αναφέρει η εφημερίδα.

Η ρωσική πρωτεύουσα υπολογίζεται ότι έχει τρία εκατομμύρια διαμερίσματα.

Παράλληλα, η ρωσική εφημερίδα επισημαίνει ότι εάν συνεχιστεί αυτή η τάση δεν θα υπάρξει ούτε ένα ανασφάλιστο διαμέρισμα στη Ρωσία μέσα σε λίγα χρόνια.

Θέλετε να σας ασφαλίσουμε κατά των τρομοκρατικών επιθέσεων, είναι το ερώτημα που απευθύνουν οι ασφαλιστές στους πελάτες τους, υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΜΠΕ