Πέμπτη 07 Μαϊου 2026
weather-icon 20o
in.gr

Έκτη η Ελλάδα στις καθυστερήσεις αεροσκαφών

Γενέυη: Οι καθυστερήσεις των αεροσκαφών το μεγαλύτερο πρόβλημα των αερομεταφορών στην Ευρώπη, επισημαινει η (Διεθνής Ένωση Αερομεταφορέων (ΙΑΤΑ).

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

47

Γενέυη: Οι καθυστερήσεις των αεροσκαφών το μεγαλύτερο πρόβλημα των αερομεταφορών στην Ευρώπη, επισημαινει η (Διεθνής Ένωση Αερομεταφορέων (ΙΑΤΑ).

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Τα Νεα, υπεύθυνοι της ΙΑΤΑ) επισημαίνουν ότι το φετινό καλοκαίρι η Ευρώπη γνώρισε το χειρότερο ταξιδιωτικό χάος, καθώς οι καθυστερήσεις έπληξαν περισσότερες από 500.000 πτήσεις. Οι καθυστερήσεις οφείλονται κατά κύριο λόγο στο σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας και σε αλυσιδωτά προβλήματα που προκαλούνται από την εναέρια κυκλοφορία, ενώ σε μικρότερο βαθμό ευθύνονται και τα αεροδρόμια, οι αεροπορικές εταιρείες, ή άλλοι λόγοι (τεχνικά προβλήματα, καιρός, επίγεια εξυπηρέτηση αεροσκαφών).

Σύμφωνα με την ΙΑΤΑ ο μέσος όρος των καθυστερήσεων αυξήθηκε στα 29 λεπτά, ενώ πρόβλημα δημιούργησε και η αναδιάταξη των αεροδρομίων της Γαλλίας και της Ελβετίας. Ως χειρότερο αεροδρόμιο αναδείχτηκε αυτό της Μαλπένσα, στο Μιλάνο της Ιταλίας, όπου ο μέσος όρος των καθυστερήσεων έφτανε τα 45 λεπτά, ενώ τα καλύτερα αεροδρόμια, από πλευράς συνέπειας στις προσγειώσεις-απογειώσεις ήταν της Αθήνας, της Βιέννης, του Δουβλίνου και του Ντίσελντορφ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 07 Μαϊου 2026
Cookies