
Η ΕΕ διαμορφώνει εννιαία πολιτική ασύλου
Βρύξέλλες - Τις αρχές που θα διέπουν το μελλοντικό ενιαίο ευρωπαϊκό άσυλο αναμένεται να συμφωνήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στην έκτακτη σύνοδο κορυφής στο Ταμπέρε της Φινλανδίας στις 15 και 16 Οκτωβρίου.
47
Βρύξέλλες – Τις αρχές που θα διέπουν το μελλοντικό ενιαίο ευρωπαϊκό άσυλο αναμένεται να συμφωνήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στην έκτακτη σύνοδο κορυφής στο Ταμπέρε της Φινλανδίας στις 15 και 16 Οκτωβρίου.
Το πλαίσο μιάς τέτοιας πολιτικής συμφώνησαν οι υπουργοί δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ανεπίσημη συνάντηση την περασμένη εβδομάδα οπού ορισμένα κράτη μέλη μάλιστα προέβησαν και σε προτάσεις για τις αρχές που θα πρέπει να διέπουν την ευρωπαϊκή προσέγγιση.
Συμφωνα με δημοσίευμα της European Voice, σε κείμενο τους προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις η Γαλλία και η Γερμανία συνέστησαν ότι κατά την επεξεργασία της ευρωπαϊκής προσέγγισης η ΕΕ πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη τις επιπτώσεις από τη μαζική μετανάστευση αλλά και να αποφύγει τυχόν παρεκκλίσεις από τις διεθνείς συμβάσεις περί ασύλου.
Η Συνθήκη του Άμστερνταμ προβλέπει την υιοθέτηση βασικών μέτρων για την υποδοχή προσφύγων αλλά όλες οι προσπάθειες διαμορφωσείς ενος πλαισίου εφαρμογής μίας τέτοιας πολιτικής έχουν αποτύχει. ι
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γάζα: Τουλάχιστον 6 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Τραυματίστηκε γιος ηγετικού στελέχους της Χαμάς
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Λύση μέσω Πεκίνου στον Περσικό Κόλπο
- Η «μηχανή» του Λουίς Ενρίκε φαντάζει ανίκητη
- Μπάγερν-Παρί 1-1: Θριαμβευτές οι Γάλλοι, πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του Champions League (vid)
- Άλμπερτ: «Δεν θα αφήσουμε τον Άταμαν να αλλάξει την κατάσταση, χωρίς να παίξει καλύτερο μπάσκετ»
- Γιορτή σήμερα 7 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο



