Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
MasterChef: Οι άνθρωποι πίσω από την παραγωγή

MasterChef: Οι άνθρωποι πίσω από την παραγωγή

Ο τηλεοπτικός διαγωνισμός μαγειρικής που θα αναδείξει τον κορυφαίο Έλληνα MasterChef προσέλκυσε χιλιάδες ανθρώπων από όλη την Ελλάδα που αγαπούν τη μαγειρική και αποφάσισαν να συμμετέχουν στις auditions, που θα αναδείξουν τους 50 καλύτερους. Οι δοκιμασίες εξετάζουν τις ικανότητες των υποψηφίων ούτως ώστε να περάσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού μόνο οι 20 κορυφαίοι. Τρεις […]

Ο τηλεοπτικός διαγωνισμός μαγειρικής που θα αναδείξει τον κορυφαίο Έλληνα MasterChef προσέλκυσε χιλιάδες ανθρώπων από όλη την Ελλάδα που αγαπούν τη μαγειρική και αποφάσισαν να συμμετέχουν στις auditions, που θα αναδείξουν τους 50 καλύτερους.

Οι δοκιμασίες εξετάζουν τις ικανότητες των υποψηφίων ούτως ώστε να περάσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού μόνο οι 20 κορυφαίοι.

Τρεις διακεκριμένοι σεφ, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο Πάνος Ιωαννίδης και ο Σωτήρης Κοντιζάς κρίνουν την προσπάθεια, τις γνώσεις και τις τεχνικές, τις δυνατότητες και τη δημιουργικότητα των διαγωνιζόμενων. Οι τρεις κριτές σε ρόλο μέντορα, δεν αξιολογούν απλώς, αλλά κατευθύνουν και συμβουλεύουν τους διαγωνιζόμενους.

Ας γνωρίσουμε καλύτερα όμως και έναν από τους ανθρώπους, πέρα από τους κριτές, που συμμετέχουν σε αυτήν την παραγωγή και παίζουν ουσιαστικό ρόλο! Πρόκειται για τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, τη «μαγειρική ψυχή» πίσω από το MasterChef, ο οποίος θα δημιουργεί τις συνταγές στις δοκιμασίες των υποψηφίων και θα έχει τον απόλυτο έλεγχο του pantry, δηλαδή της αποθήκης τροφίμων.

  • Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος με το που τελείωσε το λύκειο γράφτηκε σε μια σχολή μαγειρικής, την οποία όμως δεν τελείωσε ποτέ!
  • Έκανε τα πρώτα του βήματα στην μαγειρική στο Semiramis και μετά πήρε την απόφαση να κάνει το μεγάλο βήμα και να πάει στο Λονδίνο ώστε να εξελίξει τις γνώσεις και τις ικανότητες του κοντά στον διάσημο και ιδιόρρυθμο Gordon Ramsey. Εκεί έμεινε για περίπου έναν χρόνο και το μόνο που πρόλαβε να δει από το Λονδίνο ήταν το επιβλητικό ρολόι του Big Βen… και αυτό επειδή ήταν ορατό από το νυχτερινό λεωφορείο, που έπαιρνε το βράδυ για να γυρίσει στο σπίτι.
  • Έπειτα αποφάσισε να επιστρέψει και να μετουσιώσει σε μαγειρικές δημιουργίες όσες εμπειρίες, με τόσο κόπο είχε συλλέξει όλο το προηγούμενο διάστημα, με τον Jerom Seres. Μία κίνηση που τον δικαίωσε σχεδόν αμέσως αφού σε διάστημα 6 μηνών πήραν μαζί το πρώτο τους αστέρι Michelin. Την ίδια περίοδο συνδύαζε την εργασία του στο εστιατόριο με αμισθί απασχόληση σε έναν φούρνο και ένα κρεοπωλείο.
  • Όντας σε μία από τις πιο παραγωγικές φάσεις της ζωής του, το ίδιο καλοκαίρι πήγε στην Σαντορίνη και ανέλαβε ένα εστιατόριο στην Οία, τον ΠΑΠΑΓΑΛΟ.
  • Αποφασισμένος να μάθει όσα περισσότερα μπορεί επάνω στην γαστρονομία πήγε οδηγώντας με το αυτοκίνητο του στην Δανία στο Νόμα για φαγητό και στην επιστροφή του έκανε μια παράκαμψη πηγαίνοντας στο Σαν Σεμπαστιαν, όπου και δούλεψε στο MUGARITZ, την εποχή που ήταν το 3ο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο.
  • Ένα χρόνο μετά επέστρεψε στην Ελλάδα και ανέλαβε το ΑΛΕΡΙΑ, το οποίο βραβεύθηκε από το Αθηνόραμα. Εκείνη την περίοδο μπαίνει για πρώτη φορά στη ζωή του και το MasterChef, όπου συμμετέχει ως Food and Beverage Manager.
  • Επόμενο βήμα του ήταν η Γερμανία, όπου ανέλαβε ένα εστιατόριο χωρίς όμως ποτέ να μπορέσει να προσαρμοστεί εκεί, με αποτέλεσμα μετά από 6 μήνες να επιστρέψει. Μετά την Γερμανία ανέλαβε διάφορα μαγαζιά ως σεφ και ως σύμβουλος.
  • Σήμερα είναι executive chef στο εστιατόριο Feedέλ Urban Gastronomy, που ανήκει στον όμιλο Momentum και που πρόσφατα πήρε το βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2017 από το Αθηνόραμα.

Όσον αφορά τώρα στη σκηνοθετική επιμέλεια της εκπομπής, είναι του βετεράνου πια, Πάνου Γεωργίου, που σκηνοθέτησε και τους δύο προηγούμενους κύκλους MasterChef, executive producer είναι ο σπεσιαλίστας Νίκος Χριστοφόρου, project manager είναι η έμπειρη Νίκη Καρνασιώτη ενώ την εκφώνηση έχει αναλάβει ο ταλαντούχος, Σολ Σαλτιέλ.

Οι auditions σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Κατά τη διάρκεια των audition σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εκτός από τους χιλιάδες υποψήφιους MasterChef είναι εξίσου εντυπωσιακοί και οι αριθμοί, που αφορούν στην παραγωγή της διαδικασίας.

  • Στη Θεσσαλονίκη οι auditions κράτησαν 5 μέρες και χρησιμοποιήθηκαν οι χώροι δύο ξενοδοχείων με 49 άτομα προσωπικό παραγωγής ενώ στην Αθήνα χρησιμοποιήθηκαν οι χώροι ενός κτήματος με 52 άτομα προσωπικό παραγωγής και τα γυρίσματα κράτησαν 6 μέρες.
  • Για την έναρξη των audition στη Θεσσαλονίκη νοικιάστηκε 1 σκάφος ενώ για την Αθήνα 1 ελικόπτερο.
  • Για τη μεταφορά των σκηνικών και των props (4 ψυγεία, 8 κουζίνες, φούρνοι + εστίες, κουζινικά σετ για 40 άτομα, 2 πάγκοι μαγειρικής) χρειάστηκαν 2 φορτηγά και για τα άτομα 3 VAN των 9 θέσεων και 1 πούλμαν 50 θέσεων.
  • Οι κάμερες, που «στήθηκαν» στους χώρους των γυρισμάτων ήταν: 7 Camera crew, 6 sound, 1 drone, 1 Jimi jib, 1 dolly ενώ στο control room υπήρχαν 6 ssd hard disk recorders, 4 monitors, 2 mics, cables.

Το MasterChef είναι γεμάτο ένταση, ανταγωνισμό, δημιουργία, έμπνευση και συγκίνηση. Η μάχη για την ανάδειξη του επόμενου Έλληνα MasterChef, με έπαθλο 50.000 ευρώ, ξεκινά δυναμικά την Πέμπτη 4 Μαΐου στις 21:00.

Η εκπομπή θα προβάλλεται καθημερινά (Δευτέρα – Παρασκευή) στις 21:00. Από τις 10/5 θα προβάλλεται και σε επανάληψη καθημερινά στις 14:00.

entertainment.in.gr

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024