Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σβήνουν τα φώτα στην πλατεία Συντάγματος και εμφανίζεται ένα κρεβάτι

Σβήνουν τα φώτα στην πλατεία Συντάγματος και εμφανίζεται ένα κρεβάτι

...

H διεθνούς φήμης εικαστικός Μαρία Φραγκουδάκη θα ξαφνιάσει το κοινό, την Πέμπτη στις 21:00, με ένα εικαστικό δρώμενο που για πρώτη φορά λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα.

Εκείνη τη νύχτα η καλλιτέχνις θα «κρυφτεί» στην Πλατεία Συντάγματος και προτού όλα ξεκινήσουν, θα χαμηλώσει τα γύρω φώτα. Θα βρεθεί ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι απέναντι από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία και όταν τα φώτα κλείσουν, η πρόσοψη του ξενοδοχείου θα αρχίσει να μεταμορφώνεται.

Η εικαστικός προσκαλεί τον καθένα να δει, να ακούσει, να προβληματιστεί και να κρίνει. Η πλατεία Συντάγματος δεν είναι τυχαία επιλογή. Η κ. Φραγκουδάκη διαλέγει να ξετυλίξει ένα μεγάλο δίλημμα στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας.

Η μέχρι σήμερα εικαστική δουλειά της υποδέχεται την κίνηση, την οπτικοακουστική και τη διάδραση. Καταπιάνεται για πρώτη φορά με μία τόσο φουτουριστική διαδικασία, και επιχειρεί να μεταδώσει Τέχνη με έναν τρόπο πολύ πιο ορμητικό από ότι θα το έκανε με τον καμβά της. Στην ουσία, απελευθερώνει την Τέχνη από τον κλειστό χώρο όπως είναι μια γκαλερί ή ένα μουσείο.

Σε μια συμβολική δράση, καταρρίπτει τα όρια του τοίχου και του χώρου μιας αίθουσας τέχνης και φέρνει την Τέχνη κοντά σε όλους.

Βασικός της στόχος είναι να ξετυλίξει το πιο βαρυσήμαντο δίλημμα στην ιστορία του Ανθρώπου: Είμαστε Ελεύθεροι ή νομίζουμε πως είμαστε;

Ο Δυϊσμός της Ελευθερίας θα ξεκινήσει από τα χαμηλά και στη συνέχεια, η κ.Φραγκουδάκη θα τον εκσφενδονίσει δημοσίως, μπροστά στα μάτια του κοινού. Το βαθύ αυτό ερώτημα, θα το ανυψώσει μέχρι και στα 3.000 εκατοστά ύψος.

Σκοπός της είναι να πιάσει το πλήθος εξαπίνης. Όπως λεει και η ίδια, «μια στιγμή αρκεί». Για να μεταμορφώσει την πρόσοψη του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία. Να τραντάξει το κοινό, τις αισθήσεις και το νου. Και να πιάσει τον ανυποψίαστο προτού προλάβει να φιλτράρει τις σκέψεις του. Προσμονή της είναι το αυθεντικό, καθαρό συναίσθημα. Η πρώτη αντίδραση.

Η ιδέα ανήκει στην ίδια τη Μαρία Φραγκουδάκη, η οποία συνεργάστηκε για το εικαστικό δρώμενο με την artist – performer Αναστασία Αργυρίου.

Το δρώμενο θα παρακολουθήσει και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Πληροφορίες

27 Απριλίου, ώρα: 20:50
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την παρακάτω διεύθυνση
https://drive.google.com/drive/folders/0B7FMNW9Nkot0cWhUaC1KcmJCUXM

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του Ολυμπιακού

Λίγο πριν την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, ο Ολυμπιακός ζει την μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας του με την πρόκριση στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024