Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκδηλώσεις με φόντο την Aυγουστιάτικη Πανσέληνο και ελεύθερη είσοδο

Εκδηλώσεις με φόντο την Aυγουστιάτικη Πανσέληνο και ελεύθερη είσοδο

Επιμέλεια: Μαρία Παπουτσή Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος, το Σάββατο 29 Αυγούστου, θα είναι μια μεγάλη γιορτή, καθώς περισσότερες από 140 εκδηλώσεις θα διεξαχθούν σε δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία της χώρας. Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, ξεναγήσεις, εκθέσεις, προβολές ταινιών και ελεύθερη πρόσβαση σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία. Ξεχωρίσαμε και προτείνουμε μερικές ιδιαίτερες εκδηλώσεις […]

Επιμέλεια: Μαρία Παπουτσή

Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος, το Σάββατο 29 Αυγούστου, θα είναι μια μεγάλη γιορτή, καθώς περισσότερες από 140 εκδηλώσεις θα διεξαχθούν σε δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία της χώρας. Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, ξεναγήσεις, εκθέσεις, προβολές ταινιών και ελεύθερη πρόσβαση σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία. Ξεχωρίσαμε και προτείνουμε μερικές ιδιαίτερες εκδηλώσεις γι’ όσους θα ήθελαν να βιώσουν κάτι διαφορετικό.

Μουσείο της Ακρόπολης: χορευτική παράσταση αφιερωμένη στο τάνγκο. Από τις 8:30 μ.μ. ως τις 11:30 μ.μ. ο προαύλιος χώρος του Μουσείου θα μετατραπεί σε μια μεγάλη πίστα που θα υποδεχθεί τους λάτρεις της μουσικής και του χορού. Διεθνώς αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν χορογραφίες tango και στη συνέχεια το κοινό θα έχει την ευκαιρία να χορέψει με μουσική από την ορχήστρα του συνθέτη Μάριου Στρόφαλη. Είσοδος ελεύθερη.

Αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας: η Σαβίνα Γιαννάτου θα ερμηνεύσει τραγούδια από τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, καθώς και συνθέσεις της Λένας Πλάτωνος, του Κουρτ Βάιλ και του Μάνου Χατζιδάκι. Προσβάσιμοι χώροι θα είναι μόνο τα Προπύλαια και η Ρωμαϊκή Αυλή από 20:30 έως 23:30. Είσοδος ελεύθερη.

Ναός της Αφαίας – Αίγινα:
η ομάδα της Synergy of Art υπό το φως της Πανσελήνου θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο χοροθεατρικό δρώμενο, με τίτλο «Ενέργεια 29 χλμ. νοτιοδυτικά». Πρόκειται για μία performance-installation, που στοχεύει να φωτίσει τη σχέση του ανθρώπου με την πνευματική του κληρονομιά, ανακαλώντας αξίες και φέρνοντας ένα πνεύμα αναγεννησιακό προς τη γυναίκα, τον έρωτα, το όλον. Είσοδος ελεύθερη.

Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας – Προαύλειος χώρος: βραδιά τζαζ με το σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη.

Αρχαίο θέατρο της Μίεζας – Νάουσα: το τετράφωνο φωνητικό σύνολο «Ηχώ Βερόης» υπό τη διεύθυνση της Νατέλα Ιτσουαΐντσε θα ερμηνεύσει a capella τραγούδια από τη σεφαραδίτικη παράδοση, με στίχους στα ladino (ισπανοεβραϊκά), καθώς μπλουζ/σόουλ ρεπερτόριο σε τετράφωνη μεταγραφή. Επίσης μουσικό σχήμα θα ερμηνεύσει τραγούδια από την έντεχνη ελληνική μουσική σκηνή.

Φρούριο Παλαμηδίου:
μουσική εκδήλωση με τους δεξιοτέχνες του μπουζουκιού Βαγγέλη Τρίγκα και Νίκο Τατασόπουλο σε συνθέσεις των: Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη και Βασίλη Τσιτσάνη. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 21:00 έως 24:00

Αρχαιολογικός Χώρος Τίρυνθας – Αργολίδα: μουσική εκδήλωση με τους Εν Καρδία. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 21:00 έως 24:00

Αρχαιολογικός χώρος Εμποριού Χίου: μουσική βραδιά «Στου Φεγγαριού τις όχθες…» με τους: Βασίλη Λέκκα, Ερωφίλη και την Παιδική Χορωδία Χίου.

Αρχαιολογικός χώρος αρχαίας ακροπόλεως Ρόδου: «Στο Αρχαίο Στάδιο με την Πανσέληνο του Αυγούστου». Σειρά μουσικών δρώμενων στο χώρο του Αρχαίου Σταδίου, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, των Χορωδιών, του Δημοτικού Ωδείου και μουσικών συνόλων του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ).

Ρόκκα Κισάμου – Χανιά: «Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι με τον Μίλτο Λογιάδη και μέλη της Ορχήστρας των Χρωμάτων». Ώρα έναρξης 21.00. Ο χώρος δεν είναι οργανωμένος και ως εκ τούτου παραμένει ανοικτός στο κοινό.

Αγορά των Κομπεταλιαστών -Δήλος: «Να’ χα τον ουρανό χαρτί τη θάλασσα μελάνι» με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και τη χορωδία Μυκόνου του Πολιτιστικού Οργανισμού Γεώργιος Αξιώτης.

Αρχαία Στάγειρα: συναυλία αφιερωμένη στον Βασίλη Τσιτσάνη με το συγκρότημα «Μουσικές Διαδρομές» που θα αναβιώσει συνθέσεις του τρικαλινού συνθέτη με πενταμελές μουσικό συγκρότημα. Ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει ανοικτός από τις 8:00

Φρούριο Μύρινας – Λήμνος: μουσική εκδήλωση με ρεπερτόριο Μ. Χατζιδάκι και Μ. Θεοδωράκη από το μουσικό σχήμα του Δημήτρη Μαυράκη και τη χορωδία του Δήμου Λήμνου.

Αρχαία Μεσσήνη: μουσική βραδιά με τον Γιώργο Κουρουπό στο πιάνο και τη σοπράνο Αρτέμιδα Μπόγρη. Απαγγελία: Ιουλίτα Ηλιοπούλου.

Κάστρο Καλαμάτας: προβολή της ταινίας «Η φωνή του φεγγαριού» σε σκηνοθεσία Φρεντερίκο Φελίνι. Ώρα προβολής 21:00 με 23:00. Το Κάστρο θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από 20:00 έως 24:00.

Αρχαιολογικός Χώρος Μυστρά: το τοπικό μουσικό σχήμα «Χοες», θα παρουσιάσει έργα μεγάλων κλασικών συνθετών και γνωστές μελωδίες του έντεχνου ελληνικού ρεπερτορίου.

Παράλιο Άστρος Κυνουρίας: στο Castello della Estella ή Κάστρο των Ζαφειρόπουλων διεξάγεται το 1ο Estella festival με ξεναγήσεις και συναυλίες.

entertainment.in.gr

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024