Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μήνυμα του ρώσου πρέσβη στην Ελλάδα για τις σχέσεις των δύο χωρών

Μήνυμα του ρώσου πρέσβη στην Ελλάδα για τις σχέσεις των δύο χωρών

Με αφορμή την 190ή επέτειο από την εγκαθίδρυση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, ο ρώσος πρέσβης δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως οι φιλικές σχέσεις των δύο χωρών συνιστούν «κοινή μας κληρονομιά»

Ως ημέρα ιδιαίτερη σημασίας για την ιστορία των ελληνορωσικών σχέσεων χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μασλόβ, με αφορμή την 190ή επέτειο από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.

Σε δηλώσεις του στο Sputnik, ο κ. Μασλόβ σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «το γεγονός της σύναψης των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας ήταν πολύ σημαντικό για τη θεμελίωση του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους», κάνοντας αναφορά στη συνάντηση του Ιωάννη Καποδίστρια με τον ειδικό απεσταλμένο του ρώσου αυτοκράτορα Νικολάου Α’ Μαρκ Βούλγαρη, στην οικία του πρώτου, όπου του επέδωσε τα διαπιστευτήριά του – τη συστατική επιστολή του αντικαγκελαρίου, υπουργού Εξωτερικών της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, Καρλ Νεσσελρόντε.

«Αυτή η συνάντηση επισφράγισε τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας» τόνισε ο κ. Μασλόβ, συμπληρώνοντας πως «η Ρωσία δε δίστασε να συνάψει επίσημες σχέσεις με τη φίλη χώρα που ακόμα βρισκόταν υπό καθεστώς υποτέλειας στην Οθωμανική Αυτοκρατορία».

Μάλιστα, μιλώντας στο ίδιο μέσο, έκανε μνεία στις δηλώσεις του ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα το 2016.

«Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Ρωσίας, οι φιλικές σχέσεις μεταξύ του ρωσικού και ελληνικού λαού συνιστούν κοινή μας κληρονομιά και σταθερή βάση για μια πολλά υποσχόμενη εταιρική σχέση, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Όπως και 190 χρόνια πριν, παραμένουμε προσηλωμένοι σε αυτόν τον στόχο» κατέληξε ρώσος πρέσβης, στέλνοντας ένα μήνυμα προς τη χώρα μας μετά και την ένταση που υπήρξε στις διπλωματικές σχέσεις των δύο πλευρών με εκατέρωθεν απελάσεις διπλωματών.

Στο πλαίσιο των 190 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας, πραγματοποιήθηκε στον Πόρο τελετή κατάθεσης στεφάνων από τον ρώσο πρέσβη και τον δήμαρχο Πόρου, Ι. Δημητριάδη, στην οικία του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, όπου στις 17 Σεπτεμβρίου 1828 ο ρώσος απεσταλμένος Μαρκ Βούλγαρη επέδωσε τα διαπιστευτήριά του, όπως κάνει γνωστό στην ανάρτησή της η ρωσική πρεσβεία, παραθέτοντας σχετικές φωτογραφίες.

Στη συνέχεια δε, ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα επισκέφθηκε την φρεγάτα Admiral Essen του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού της Μαύρης Θάλασσας, η οποία ελλιμενίστηκε στον Πόρο για να τιμήσει την 190ή επέτειο.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024