Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνδυαστική θεραπεία συντελεί σε απώλεια βάρους

Συνδυαστική θεραπεία συντελεί σε απώλεια βάρους

Σύμφωνα με τη μελέτη IGNITE ο συνδυασμός βουπροπιόνης/ναλτρεξόνης συντελεί σε σημαντική απώλεια βάρους, συνδυαστικά με πρόγραμμα δίαιτας και άσκησης

Ο συνδυασμός των δραστικών ουσιών βουπροπιόνη/ναλτρεξόνη συντελεί σε απώλεια βάρους και βελτίωση των μεταβολικών παραμέτρων σε άτομα με παχυσαρκία, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά την 3η Μετεκπαιδευτική Συνάντηση της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας (7-9 Σεπτεμβρίου, Πόρος).

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας – Σακχαρώδους Διαβήτη, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικό», Βάια Λαµπαδιάρη, που παρουσίασε στοιχεία από τη διεθνή μελέτη IGNITE, σε ασθενείς με παχυσαρκία, καθώς και τα αποτελέσματα, τής μέχρι στιγμής, θεραπευτικής κλινικής εμπειρίας σε Έλληνες ασθενείς, από τον  συνδυασμό βουπροπιόνης/ναλτρεξόνης, σε χάπι για την παχυσαρκία, ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του στην ελληνική αγορά, «τα αποτελέσματα κρίθηκαν απολύτως συνεπή με τις προσδοκίες της ιατρικής κοινότητας, σε επίπεδο αποτελεσματικότητας αλλά και ασφάλειας».

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε η δυνατότητα να ελεγχθούν αποτελεσματικά τα συμπτώματα έντονης και ανεξέλεγκτης επιθυμίας για λιχουδιές  (λιπαρές τροφές, τροφές με ζάχαρη, κ.λπ.) και η κλινική εμπειρία  έξι μηνών με τον συνδυασμό βουπροπιόνης/ναλτρεξόνης, όπου οδήγησε σε σημαντική απώλεια βάρους, >10%, και βελτίωση των μεταβολικών παραμέτρων τους.

Επίσης,  υπέρβαροι ασθενείς με διαβήτη και Δείκτη Μάζας Σώματος 27-30, παρουσίασαν σημαντική απώλεια βάρους, σε ποσοστό περίπου 15%, μετά από θεραπεία, με τον σταθερό συνδυασμό, επικουρούμενοι από πρόγραμμα δίαιτας και άσκησης.

Τέλος, η IGNITE, που έγινε σε πραγματικό πληθυσμό, έδειξε ότι με τη θεραπεία του συνδυασμού βουπροπιόνης/ναλτρεξόνης σε χάπι και με ολοκληρωμένο τρόπο παρέμβασης, οι ασθενείς πέτυχαν 10 φορές μεγαλύτερη απώλεια βάρους, από τα  άτομα που εφάρμοζαν πρόγραμμα μόνο με δίαιτα και άσκηση, από την 26η εβδομάδα. Η απώλεια βάρους συνεχίστηκε και διατηρήθηκε, κατά την διάρκεια των 78 εβδομάδων – διάστημα πολύ μεγαλύτερο από τον αρχικό χρόνο μελέτης του συνδυασμού, με απώλεια βάρους που ξεπέρασε το 10%.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024