Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ξεχωριστό περπάτημα στην πασαρέλα

Το ξεχωριστό περπάτημα στην πασαρέλα

Μια έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στις γυναίκες – γάτες

Το να περπατήσεις σαν μοντέλο πασαρέλας είναι απλό, για να γίνει τέλειο όμως είναι τέχνη. Εξάσκηση, ψηλά τακούνια, ολισθηρό έδαφος, άβολα ρούχα, εκφράσεις προσώπου και « attitude » είναι μερικά από τα μυστικά όπλα. Τα πιο διάσημα μοντέλα στην ιστορία είναι γνωστά για αυτό το ιδιαίτερο περπάτημα, που κάνει τους σχεδιαστές να αγωνιούν και τους θεατές να ζηλεύουν. Κάρλι Κλος, Ναόμι Κάμπελ, Κόκο Ρότσα, Ζιζέλ και Λίντα Ευαγγελίστα είναι μερικές παρουσίες που κάθε χτύπημα του τακουνιού τους σείει τις πασαρέλες, δημιουργούν ρυθμό και δίνουν παλμό στην καρδιά της μόδας.

Μια νέα έκθεση έρχεται να ρίξει φως σε αυτήν ακριβώς την θεωρία. Συγκεκριμένα το αρχείο του Κρις Μουρ , που έχει φωτογραφίσει τις μεγαλύτερες επιδείξεις μόδας στον κόσμο για πάνω από 60 χρόνια. Από τις πρώτες του μέρες, βοηθώντας φωτογράφους όπως  τους Σεσίλ Μπιατόν  και Χένρι Μουρ στο περιοδικό Vogue στα μέσα της δεκαετίας του 1950, μέχρι την κάλυψη που παρείχε  στις εκδηλώσεις των Vetments και Balenciaga, ο Μουρ είδε το αναλογικό να γίνεται ψηφιακό και την Κλώντια Σίφερ από πρωτοεμφανιζόμενο μοντέλο να μετατρέπεται σε ντίβα της πασαρέλας.

Τώρα, για να γιορτάσει μια καριέρα που καλύπτει πάνω από έξι δεκαετίες, το Μουσείο Bowes του County Durham ανοίγει τις πόρτες στην έκθεση «Catwalking: Μόδα μέσα από το φακό του Κρις Μουρ» – μια νέα έκθεση που τεκμηριώνει μερικές από τις αγαπημένες εικόνες του φωτογράφου, μαζί με τα ρούχα από τις ίδιες τις φωτογραφίες. Όπως δήλωσε ο συν-επιμελητής και  συντάκτης του περιοδικού  AnOther, Αλεξάντερ Φέρι,  «Ο ενθουσιασμός της έκθεσης βρίσκεται στον συνδυασμό του εφήμερο με το αιώνιο: τα ρούχα κυριολεκτικά μοιάζουν να ξεπηδούν»από τις εικόνες και ξαναέρχονται  στη ζωή».

Διαθέτοντας μια σειρά από πάνω από 250 εικόνες, η έκθεση καλύπτει εμφανίσεις από πασαρέλες των Yves Saint Laurent, Chanel, Prada, Alexander McQueen και πολλά άλλα. Η επεξεργασία του τεράστιου αρχείου του ήταν ένα δύσκολο έργο σύμφωνα με τον Μουρ. «Κάποιες από τις φωτογραφίες που ήθελα να συμπεριλάβω ήταν αρκετά προφανείς – υπήρχαν μερικές από τον Alexander McQueen που έπρεπε να είναι εκεί, για παράδειγμα, και αρκετές λήψεις των εμφανίσεων του Hussein Chalayan στα Sadles Wells στα τέλη της δεκαετίας του 90» εξηγεί . «Δεν μπορώ να περιορίσω ακριβώς ποιες ήταν οι αγαπημένες μου εμφανίσεις όλα αυτά τα χρόνια, αλλά εκείνη με τα κομμάτια του αεροπλάνου της Chalayan και τα φορέματα από ζάχαρη που τα μοντέλα έσπασαν με ένα σφυρί ζάχαρης είναι σίγουρα μέσα. Υπάρχουν μερικές μεγάλες εικόνες από την Prada εκεί. Και φυσικά, οι θαυμάσιες, υπέροχες εμφανίσεις του McQueen.»

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024