Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προσπάθεια της Αθήνας να πέσουν οι τόνοι με τη Μόσχα

Προσπάθεια της Αθήνας να πέσουν οι τόνοι με τη Μόσχα

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, Τσίπρας - Κοτζιάς συζήτησαν για τις εξελίξεις στη Ρωσία και υπογράμμισαν ότι η χώρα μας θα απαντά όταν θίγεται η κυριαρχία της, αλλά τόνισαν πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική της για προώθηση των σχέσεων με τη Ρωσία

«Η Ελλάδα θα απαντά αποφασιστικά σε θέματα εθνικής κυριαρχίας» διαμηνύει στη Μόσχα η Αθήνα, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, μετά την έκτακτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών στην οποία δόθηκε έμφαση στην κρίση με τη Ρωσία.

«Κατά τη συζήτησή τους, υπογράμμισαν πως η Ελλάδα θα απαντά αποφασιστικά όποτε θίγεται ζήτημα εθνικής κυριαρχίας, τονίζοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση ακολουθεί και θα συνεχίσει να ακολουθεί την πάγια πολιτική της για προώθηση των σχέσεων με την Ρωσία σε διμερές και πολυμερές επίπεδο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός αξιωματούχος.

Με την δήλωση αυτή, ουσιαστικά, επιχειρείται να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης χωρίς βεβαίως να φανεί ότι η Αθήνα κάνει πίσω, ειδικά μετά την απόφασή της για απελάσεις ρώσων διπλωματών.

Η ισορροπία ανάμεσα στις «απαντήσεις» που οφείλει να δίνει η ελληνική διπλωματία και η συνέχιση της προσπάθειας να προωθηθούν οι σχέσεις Ρωσίας και Ελλάδας είναι εμφανής. Και αυτό που γίνεται σαφές είναι ότι πρέπει να σταματήσουν οι εκατέρωθεν δηλώσεις, αν και με την απάντηση της Μόσχας για το ποιος προσκάλεσε τον Λαβρόφ στην Αθήνα, ενδεχομένως να υπάρξει νέος γύρος.

Νωρίτερα, πάντως, η απόφαση της ρωσικής πλευράς να ακυρώσει το ταξίδι Λαβρόφ στην Αθήνα, η σκληρή και άκρως ειρωνική απάντηση διπλωματικών πηγών και το πινγκ πονγκ δηλώσεων είχε προκαλέσει μεγάλη αναταραχή, με αποτέλεσμα να κληθεί εσπευσμένα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Νίκος Κοτζιάς.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές από την Αθήνα, «το αίτημα της επίσκεψης Λαβρόφ στην Αθήνα είχε διατυπωθεί από τη ρωσική πλευρά, επισημαίνοντας ότι ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα.

Η αναβολή

Η απάντηση της Αθήνας ήρθε στο άκουσμα της είδησης ότι η επίσκεψη του κ. Λαφρόβ στην Ελλάδα αναβάλλεται.

Στην ανακοίνωση του ο ρώσος πρέσβης στην Αθήνα ανέφερε ακόμα ότι η Ρωσία σκοπεύει να απελάσει έλληνες διπλωμάτες σε αντίποινα για την απέλαση δύο ρώσων διπλωματών προ ημερών από την ελληνική πλευρά, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίσει τον αριθμό και την ημερομηνία απέλασης.

«Έχουμε ήδη ενημερώσει ότι θα προχωρήσουμε σε μέτρα κατά της απόφασης. Δεν γνωρίζω πότε, ποιος και πόσοι, αλλά, θα υπάρξουν αντίποινα όπως γίνεται φυσικά συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντρέι Μασλόφ.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024