Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κλιμακώνει ο Τραμπ με νέους δασμούς $200 δισ. κατά της Κίνας

Κλιμακώνει ο Τραμπ με νέους δασμούς $200 δισ. κατά της Κίνας

Στην αντεπίθεση περνάει ο Τραμπ με την επιβολή νέων δασμών 200 δισ. δολαρίων κατά της Κίνας, σε αντίποινα για την απόφασή της να επιβάλλει δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 50 δισ. δολαρίων.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε τη Δευτέρα να επιβάλλει νέους δασμούς ύψους 10% σε προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ από την Κίνα, συνολικής αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κλιμακώνοντας τον εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο.

Με ανακοίνωσή του, ο Τραμπ γνωστοποίησε ότι ζήτησε από τον εκπρόσωπο της αμερικανικής κυβέρνησης για το διεθνές εμπόριο (USTR) να καταρτίσει κατάλογο των κινεζικών προϊόντων στα οποία θα επιβληθούν οι νέοι δασμοί. Πρόσθεσε ότι η κίνηση αυτή θα γίνει σε αντίποινα για την απόφαση της Κίνας να επιβάλλει δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 50 δισ. δολαρίων.

«Αφού ολοκληρωθεί η νομική διαδικασία, αυτοί οι δασμοί θα τεθούν σε εφαρμογή εάν η Κίνα αρνηθεί ν’ αλλάξει τις πρακτικές της, κι επίσης εάν επιμείνει να προχωρήσει στην εφαρμογή των νέων δασμών που ανακοίνωσε πρόσφατα», συνέχισε ο Τραμπ.

Οι δασμοί θα επιβληθούν «για να ενθαρρυνθεί η Κίνα ν’ αλλάξει τις άδικες πρακτικές της και ν’ ανοίξει την αγορά της στα αμερικανικά προϊόντα», τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024