Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια χαμένη ευκαιρία

Μια χαμένη ευκαιρία

Τα εθνικά θέματα απαιτούν σοβαρότητα και κυρίως εθνική στρατηγική, κάτι που λείπει στην υπόθεση του Μακεδονικού

H υπόθεση των Σκοπίων είναι σοβαρή, όσο σοβαρά είναι και όλα τα εθνικά θέματα. Δεν είναι λίγο να πρέπει να διαπραγματευτείς ονόματα, εθνότητες, γλώσσες, ιστορία και βιβλία μιας γειτονικής χώρας με την οποία σε συνδέουν, αλλά και σε χωρίζουν πολλά.

Ως εκ τούτου, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, μείζονος σημασίας για τη χώρα, έπρεπε η αντιμετώπιση να ήταν ανάλογη.

Δυστυχώς αυτό που είδαμε τις τελευταίες ημέρες, και κυρίως το διήμερο στη Βουλή, δεν περιποιεί τιμή στον κοινοβουλευτισμό, την πολιτική και την ελληνική δημοκρατία. Και δυστυχώς αφαιρεί πολιτικό κεφάλαιο από τη χώρα σε μια χρονική στιγμή που δεν υπάρχουν τέτοια περιθώρια.

Η συμφωνία για τα Σκόπια ρίχτηκε στην αρένα της πολιτικής, μπήκε στις μυλόπετρες μιας αχρείαστης αντιπαράθεσης που μόνο επικοινωνιακά, κι όχι ουσιαστικά οφέλη μπορεί να έχει.

Την κύρια ευθύνη της πόλωσης την φέρει πάντα η κυβέρνηση και στην συγκεκριμένη περίπτωση ο πρωθυπουργός έπρεπε να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού την εθνική γραμμή, την ενότητα και την κοινή στρατηγική.

Αντί αυτών εδώ και περίπου έξι μήνες ο κ. Τσίπρας και ο υπουργός Εξωτερικών διαπραγματεύτηκαν χωρίς καν να ρωτήσουν τα υπόλοιπα κόμματα, χωρίς να επιχειρήσουν έστω να χαράξουν μια εθνική στάση που αν υπήρχε δεν θα έφερνε την πόλωση που ζήσαμε το τελευταίο διήμερο.

Δεν ξέρουμε αν η συμφωνία που θα υπογράψουν στη φιέστα των Πρεσπών θα υλοποιηθεί ποτέ. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι χαμένη βγήκε η χώρα από την σύγκρουση των κομμάτων για ένα τόσο κρίσιμο εθνικό θέμα.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024