Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η τύχη, η ικανότητα και το δαχτυλίδι στο ποτάμι

Η τύχη, η ικανότητα και το δαχτυλίδι στο ποτάμι

Από τις ελάχιστες φορές που ένας τελικός Τσάμπιονς Λιγκ, δημιουργεί μεγαλύτερη συζήτηση για τους ηττημένους παρά για τους νικητές

Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δίπλα στο χαμόγελο ενός ήρωα, το δάκρυ ενός μοιραίου. Συνήθως είναι αναπόφευκτο να σταθείς πλάι στον πρώτο. Στην περίπτωση όμως του Κιέβου; Μάλλον προέκυψε ο τελικός των λυγμών και όχι των γέλιων, αν αναλογιστεί κανείς τον σπαραγμό του Μο Σαλάχ στον τραυματισμό του, το κλάμα του Κάριους των λαθών, το δράμα του Καρβαχάλ που (σαν τον Αιγύπτιο σούπερ σταρ) αποχώρησε νωρίς από το χορτάρι, λαβωμένος.

Περισσότερο συζητιούνται όλα αυτά, παρά το θαύμα της Ρεάλ να γίνει η πρώτη ομάδα έπειτα από 30 χρόνια που φτάνει σε three peat κατακτήσεων Τσάμπιονς Λιγκ. Φαίνεται εύκολο, αλλά δεν είναι. Αν ήταν θα το έκαναν και άλλοι. Προς το παρόν η λίστα παραμένει μικρή. Για να φτάσεις στο σημείο να διατηρηθείς μια τριετία στην κορυφή προφανώς χρειάζεσαι πρωτίστως ικανότητα. Επιβάλλεται όμως να έχεις σύμμαχο και την τύχη.

Έκανε πριν καμία δεκαετία και βάλε ο Γούντι Άλεν μια πολύ ενδιαφέρουσα κινημογραφική απόπειρα να αποτυπώσει την σημασία της τύχης στη ζωή. Το Match Point (2005) δεν έγινε ακριβώς κλασικό, όσοι το έχουν δει όμως θα έχουν για πάντα ένα πρώτης τάξεως παράδειγμα για το πώς μπορεί μια στιγμή να αλλάξει τα πάντα. Το εύρημα ήταν ένα δαχτυλίδι ή κάτι τέτοιο, που ο πρωταγωνιστής το πέταξε στο ποτάμι, αλλά εκείνο σταμάτησε στο κάγκελο. Αν είχε πέσει στο ποτάμι, ο ήρωας θα πήγαινε για ισόβια. Το… δοκάρι του προσέφερε ένα παράξενοhappy end στην ιστορία του.

Στην περίπτωση της Λίβερπουλ, δεν έπεσε το δαχτυλίδι στο ποτάμι αλλά όλος ο χρυσός της Αγγλίας. Η μεγάλη απουσία του Τσάμπερλεϊν, ο οποίος φέτος αποδείχθηκε υπερπολύτιμος. Ο τραυματισμός του Σαλάχ στο μισάωρο που δεν άλλαξε μόνο το momentum του τελικού, αλλά και την ψυχολογία του. Η χειρότερη βραδιά στην καριέρα του Κάριους. Σε πόσα να αντέξεις λοιπόν, όταν είσαι ούτως ή άλλως αουτσάιντερ, όταν έχεις απέναντι σου την ισχυρότερη ομάδα του κόσμου; Πάλεψαν οι Άγγλοι. Ότι είχαν το διέθεσαν προσπαθώντας να ανατρέψουν την κατάσταση. Αποδείχθηκε ότι δεν έφτανε και αυτό είναι όλο…

Η Λίβερπουλ έχασε τον τελικό. Στη χρονιά όμως που τελείωσε όμως ήταν ξεκάθαρα ανάμεσα στους μεγάλους κερδισμένους. Δείχνει σταθερά την αγωνιστική της πρόοδο, και ταυτόχρονα δείχνει να ξαναμπαίνει συνολικά στον χάρτη. Μέχρι πριν από τρία χρόνια, όποια μεταγραφική (μεγάλη) πόρτα χτυπούσε, άκουγε την ίδια απάντηση. «Όχι». Ο Ντι Μαρία, ο Φαλκάο, ο Σάντσεζ και άλλοι πολλοί πήγαιναν ευχαρίστως στο Μάντσεστερ που απέχει σαράντα λεπτά, φορούσαν ευχαρίστως τα χρώματα της Γιουνάιτεντ, αλλά τη Λίβερπουλ δεν την επέλεγαν και ας είχε γεμάτο το πορτοφόλι της.

Σήμερα η ομάδα του Κλοπ όχι μόνο έχει αναδείξει έναν σούπερ σταρ (Σαλάχ) που το προφίλ του αποκτά πια πολιτικό χαρακτήρα, αλλά εκφράζει και μια νέα ποδοσφαιρική τάση στο ποδόσφαιρο που δείχνει ότι πραγματικά μπορεί να κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια.

Σήμερα στη Μαδρίτη που καίγεται από τους πανηγυρισμούς, ήδη ο Κριστιάνο Ρονάλντο έριξε βόμβα πιθανής αποχώρησης, και το αυτό έκανε και ο Γκάρεθ Μπέιλ των δύο γκολ που έφεραν το 13ο διαμάντι στο στέμμα της Βασίλισσας. Για τη νικήτρια Ρεάλ ένας κύκλος μοιάζει να κλείνει, ενώ για την ηττημένη Λίβερπουλ ο δικός της μόλις άνοιξε. Τι είναι τύχη και τι όχι; Θα το δείξει το δαχτυλίδι, και αν το πάρει το… ποτάμι.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024