Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν θέλουμε θλιμμένους στη γιορτή μας

Δεν θέλουμε θλιμμένους στη γιορτή μας

Ο πρόεδρος Γραμμένος το είπε ξεκάθαρα. Γιόρτασε το ποδόσφαιρο σε αυτό τον τελικό. Είναι δυνατόν να μην πιστέψεις αυτόν τον άνθρωπο;

Σαν τον Στρατό, που όταν υπηρετείς δεν αντέχεις δευτερόλεπτο αλλά που όταν περάσουν τα χρόνια από την απόλυση σου, έχεις μόνο να θυμάσαι ωραίες ιστορίες τις οποίες μάλιστα πιάνεις τον εαυτό σου να τις επαναλαμβάνεις σε κάθε ευκαιρία. Έτσι ακριβώς και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ίδιο συστατικό που μάλλον κάποιος το ρίχνει στον καφέ μας. Δε στη περίπτωση που ακολουθεί φαίνεται πως λειτούργησε αυτόματα. Δεν χρειάζεται χρόνο, τρόπο χρειάζεται. Και μπόλικη ανοχή στην κοροϊδία.

Το παράδειγμα του χθεσινού τελικού λοιπόν απολύτως χαρακτηριστικό της κατάστασης. Ολοκληρώθηκε μια 48ώρη διαδικασία στην Αθήνα με αμέτρητο ξύλο, με συμπλοκές, επεισόδια, φωτοβολίδες, μολότοφ, τραυματίες, συλλήψεις. Ολοκληρώθηκε μια ιστορία τρομοκρατίας που εξέθεσε τους πάντες, με πρώτη την ελληνική Κυβέρνηση, και όχι απλά κανείς δεν δίνει σημασία αλλά κάποιοι το έχουν ήδη περάσει στο επόμενο επίπεδο παριστάνοντας με φυσικότητα τους ευτυχισμένους. Γιορτή λέει ήταν. Ναι, του… αγίου-Τραμπούκου ένα πράγμα. Να θυμηθεί ο Βαγγέλης Γραμμένος να του ανάψει ένα κεράκι. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ ο οποίος σε κάθε κανονική χώρα θα αντιμετώπιζε ποινικές συνέπειες για όσα έγιναν. Υπάρχουν εκατοντάδες μηνύματα στα social media που επαναλαμβάνουν το ίδιο ακριβώς πράγμα. Ότι βρέθηκαν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ χθες, δίχως πριν να τους γίνει ο παραμικρός σωματικός έλεγχος. Απόδειξη; Οι αμέτρητες φωτοβολίδες, οι φωτογραφίες του ΠΑΟΚτζή με την «τανάλια», οι μολότοφ που έπεσαν από τις κερκίδες έξω από το γήπεδο! Και πάλι καλά να λέμε, δηλαδή.

Κατά τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Όπως κατά τύχη συνέβη το ίδιο και στον περσινό τελικό του Βόλου. Αυτή είναι η πραγματικότητα και σε όποιον αρέσει. Τι λέει λοιπόν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας που είχε την ευθύνη της διεξαγωγής του ματς: Λέει με χαμόγελο πως «Κερδίσαμε το στοίχημα. Ήταν ένας τελικός με κάποια προβλήματα πριν τον αγώνα αλλά κατά τα άλλα αντάξιος του θεσμού. Αντάξιος της μεγάλης ιστορίας των δύο σωματείων, ο κόσμος ευχαριστήθηκε θέαμα. Νομίζω ότι μπορεί να δώσει το μήνυμα για την επόμενη ημέρα του ποδοσφαίρου μας». Ναι, πρόκειται για δήλωση μπροστά σε τηλεοπτικές κάμερες. Και αυτός ο άνθρωπος σήμερα συνεχίζει να παραμένει στη θέση του.

Ποιος όμως να θέσει θέμα εναντίον του όμως; Η Κυβέρνηση που στέκεται στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή, και που το διήμερο αυτό φρόντισε απλά να εξαφανιστεί από προσώπου Γης, για να διαφυλάξει το προφίλ της; Ή μήπως να θέσουν θέμα οι «φιναλίστ» της διοργάνωσης που εντελώς συμπτωματικά είναι οι δύο ομάδες που στήριξαν όσο κανείς άλλος την υποψηφιότητα του Μακεδόνα δικηγόρου που ήρθε με την παντιέρα της «Εξυγίανσης» προκειμένου να αλλάξει τις… Κυριακές μας; Τι να του πουν οι Δικέφαλοι όταν για χάρη τους, έφερε μέχρι ξένους διαιτητές μιας και οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν για τον εκλεκτό τους;

Και μόνο αυτή η διαδικασία που έφερε τον Ισπανό Μπορμπαλάν και τους βοηθούς του στην Ελλάδα φτάνει από μόνη της για να τους… βάλει όλους μαζί σε μια κόλα χαρτί. Στην Ελλάδα όμως «δικογραφίες» προκύπτουν μόνο για τον Ολυμπιακό, και μάλιστα σε περιπτώσεις που η εξέταση τους αποδεικνύει πως οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται μάλλον σε… πολιτική δίωξη. Όλοι οι άλλοι με κάποιο μαγικό τρόπο έχουν το ελεύθερο να κάνουν ότι θέλουν δίχως συνέπεια. Ο εχθρός είναι συγκεκριμένος. Για τους φίλους προφανώς όλα είναι αλλιώς.

Θα τιμωρηθούν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ για τα χθεσινά επεισόδια; Είδε κανένας τον Μίχελ να σουλατσάρει στον αγωνιστικό χώρο, τον Μίχελ που τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 90ημέρων μετά τα καουμποϊλίκια της Τούμπας με τον Κομίνη; Μπα, οπτασία θα ήταν. Εδώ φρόντισαν οι «φίλοι» να επικυρωθεί η φετινή βαθμολογία παραμονή του τελικού για να εξασφαλίσουν «ασυλία» σαν τα τηλεοπτικά ριάλιτι. Ποιος θα θυμηθεί να τους… ζητήσει τώρα να απολογηθούν για την επόμενη σεζόν; Εδώ η ΕΠΟ λέει με τον πιο επίσημο τρόπο, με δήλωση του προέδρου της, πως έγινε γιορτή. Ξέρετε κανέναν να τιμωρείται γιατί το γιόρτασε; Δεν θέλουμε θλιμμένους στη γιορτή μας. Από τη στιγμή που δεν… πέθανε κανείς, όλα καλά!

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024