Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Gros Plan: Το κοινό βλέπει και ψηφίζει ταινίες στο Ινστιτούτο Θερβάντες

Gros Plan: Το κοινό βλέπει και ψηφίζει ταινίες στο Ινστιτούτο Θερβάντες

Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου και από τις 5-7 Φεβρουαρίου στο Ινστιτούτο Θερβάντες Αθήνας το Gros Plan θα παρουσιάσει με ελεύθερη είσοδο οκτώ πρεμιέρες ταινιών σε ένα επιλεγμένο κοινό. Το κοινό που θα επιλεχθεί θα κληθεί να παρακολουθήσει, να αξιολογήσει, να ψηφίσει και να βραβεύσει τις ταινίες.

Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου και από τις 5-7 Φεβρουαρίου στο Ινστιτούτο Θερβάντες Αθήνας το Gros Plan θα παρουσιάσει με ελεύθερη είσοδο οκτώ πρεμιέρες ταινιών σε ένα επιλεγμένο κοινό.

Οι προβολές θα είναι με ελεύθερη είσοδο με σειρά προτεραιότητας σε αυτούς που δήλωσαν συμμετοχή μέσω της ιστοσελίδας.

Το κοινό που θα επιλεχθεί θα κληθεί να παρακολουθήσει, να αξιολογήσει, να ψηφίσει και να βραβεύσει τις ταινίες.

Τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων του κοινού θα δημοσιοποιηθούν στους Έλληνες διανομείς κινηματογραφικών ταινιών καθώς και στους διοργανωτές κινηματογραφικών φεστιβάλ, με στόχο να μπορέσουν οι ταινίες να αποκτήσουν διανομή στην Ελλάδα.

Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου διοργανώνεται ειδικό masterclass με ελεύθερη είσοδο στο Ινστιτούτο Θερβάντες με καλεσμένο από την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα EyeonFilms (EoF) για την στήριξη νέων δημιουργών που θα προσφέρει πρακτικές συμβουλές για διανομή και χρηματοδότηση της ταινίας των κινηματογραφιστών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Εισηγήτρια του masterclass θα είναι η Γκαέλ Σιμονέτι, εκπρόσωπος της πλατφόρμας Eye on Films.

Η πλατφόρμα Eye on Films (EoF) είναι μια πλατφόρμα υποστήριξης για την διάχυση των πρώτων και δεύτερων ταινιών από ανερχόμενους σκηνοθέτες σε ένα δίκτυο συνεργατών τους που περιλαμβάνει φεστιβάλ, διανομείς, ΜΜΕ, ιδρύματα, πλατφόρμες VOD, κ.α. και επίσης διασφαλίζει την διανομή και την εκμετάλλευσή των ταινιών που έχουν υποβληθεί στην πλατφόρμα.

Η πλατφόρμα αναπτύχθηκε το 2011 από την Wide και με την υποστήριξη του Creative Europe, η Eye on Films μετράει πάνω από 120 διεθνείς συνεργάτες, ανάμεσά τους 52 φεστιβάλ σε πάνω από 40 χώρες και με ένα κατάλογο με πάνω από 70 ταινίες. Κάνουν δράσεις ώστε να αυξήσουν την ορατότητα του ανεξάρτητου κινηματογράφου, μέσα από πειραματισμούς με τις δυνατότητες του διαδικτύου με συνεργασίες με πλατφόρμες VOD και με το προσωπικό τους κανάλι Eyeflick.net.

Petit Plan

Παράλληλα με το Gros Plan θα ξεκινήσει και η δράση Petit Plan, όπου θα γίνουν αποκλειστικές προβολές για εφηβικό κοινό ηλικίας 15-18 σε συνεργασία με Λύκεια της Αττικής, θέλοντας να δώσει την ευκαιρία στο εφηβικό κοινό να εκφράσει τη γνώμη του για τον ανεξάρτητο κινηματογράφο και, μέσω της κριτικής του, να συμβάλει στη διαμόρφωση του.

Η δράση είναι σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή δράση Eye to Eye.

Το πρόγραμμα προβολών

Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου

Άντον Τσέχοφ – 1890, Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, Τετάρτη 3/2/16 στις 19:30

Καλοκαίρι 1890. Για να βγάλει λίγα χρήματα ώστε να συντηρήσει την οικογένειά του ο Άντον Τσέχοφ, ένας ταπεινός γιατρός, γράφει μικρά διηγήματα για εφημερίδες με το ψευδώνυμο Άντοσα Τσεκόντε.

Ο τζογαδόρος | Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας | Τετάρτη 3/2/16 στις 21:30

Ο Βινσέντας δουλεύει ως διασώστης σε ασθενοφόρο και είναι πολύ καλός στη δουλειά του, αλλά το πραγματικό του πάθος είναι ο τζόγος. Συχνά βρίσκεται σε δύσκολες καταστάσεις όπου αναγκάζεται να βρει λεφτά για να ξεχρεώσει αυτά που έχει δανειστεί. Έτσι ο Βινσέντας σκέφτεται να δημιουργήσει ένα παράνομο παιχνίδι τζόγου που σχετίζεται άμεσα με το επάγγελμά του.

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Ντόρα ή οι σεξουαλικές νευρώσεις των γονιών μας | Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας | Παρασκευή 5/2/16 στις 19.30

Η Ντόρα είναι 18 ετών και έχει νοητική στέρηση. Οι γονείς της αποφασίζουν να σταματήσουν τα ψυχοφάρμακα που της δίνουν κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Ντόρα να γίνει πιο δραστήρια και περίεργη για τον κόσμο. Πως θα αντιδράσουν οι γονείς της όταν μια μέρα μάθουν ότι η Ντόρα είναι έγκυος;

Απάνθρωπος | Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας | Παρασκευή 5/2/16 στις 21:30

O Πιέρ Ταρντιέ δουλεύει σε δουλειές μερικής απασχόλησης και χαμηλών απαιτήσεων. Μένει σε ένα παλιό σπίτι με τον άρρωστο πατέρα του. Ο Πιέρ είναι επίσης ένας κατά συρροή δολοφόνος. Τα θύματά του είναι φυσιολογικά άτομα με φυσιολογικές ζωές.

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Εγκλωβισμένη | Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας | Σάββατο 6/2/16 στις 19:30

Η Τζέσικα μετακομίζει σε ένα νέο διαμέρισμα με τον σύντροφό της, τον Λόρενζ. Όσο βρίσκεται στο σπίτι της, η Τζέσικα για κάποιο λόγο δεν νιώθει ασφάλεια. Αντίθετα, νιώθει εκτεθειμένη και ευάλωτη σε διάφορες μικρές και μεγάλες παρενοχλήσεις. Τι σχέση έχει η γειτόνισσα της με αυτές τις παρενοχλήσεις και γιατί παρακολουθεί την Τζέσικα πίσω από μισόκλειστες κουρτίνες;

Καουμπόιδες | Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας | Σάββατο 6/2/16 στις 21:30

Η ταινία «Καουμπόιδες» είναι μια κωμωδία για οχτώ ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από θέατρο, αλλά παρόλα αυτά επιθυμούν να ανεβάσουν μια θεατρική παράσταση αγνοώντας όλους τους κανόνες της σκηνής. Στο μόνο που συμφωνούν είναι ότι θα ανεβάσουν ένα Γουέστερν.

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Θερινό ηλιοστάσιο | Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας | Κυριακή 7/2/16 στις 19:30

Πολωνία, 1943: Η αγάπη, η φιλία και η μοίρα ενώνουν τις ζωές τεσσάρων νεαρών ανθρώπων. Ένας νεαρός Πολωνός, η κόρη ενός αγρότη, ένας Γερμανός στρατιώτης και μια Εβραία από τη Βαρσοβία θα συναντηθούν ένα καλοκαίρι και οι ζωές τους θα αλλάξουν για πάντα.

Οι αγαπημένοι μας | Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας | Κυριακή 7/2/16 στις 21:30

Το 1978, ο Γκάι βρίσκεται νεκρός στο υπόγειο του σπιτιού του στα περίχωρα του Κεμπέκ. Η πραγματική αιτία του θανάτου του παραμένει ένα μυστήριο για την οικογένειά του. Μετά από πολλά χρόνια, ο γιος του, Ντέιβιντ –τώρα και ο ίδιος πατέρας δύο παιδιών- θα πρέπει να κουβαλήσει το βάρος αυτής της τραγωδίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024