Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μήνυμα ανεκτικότητας έστειλε από το Ευρωκοινοβούλιο η Κοντσίτα

Μήνυμα ανεκτικότητας έστειλε από το Ευρωκοινοβούλιο η Κοντσίτα

H καλλιτέχνιδα από την Αυστρία Κοντσίτα Βουρστ, που νίκησε στον διαγωνισμό της Eurovision, απηύθυνε έκκληση για μεγαλύτερο σεβασμό και ανεκτικότητα, όπως επίσης για την αναγνώριση ίσων δικαιωμάτων στους ομοφυλόφιλους. Η Κοντσίτα επισκέφθηκε την έδρα του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

H καλλιτέχνιδα από την Αυστρία Κοντσίτα Βουρστ, που νίκησε στον διαγωνισμό της Eurovision, απηύθυνε έκκληση για μεγαλύτερο σεβασμό και ανεκτικότητα, όπως επίσης για την αναγνώριση ίσων δικαιωμάτων στους ομοφυλόφιλους.

Η Κοντσίτα επισκέφθηκε την έδρα του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί έχουν πρόβλημα με τον γάμο προσώπων του ιδίου φύλου» δήλωσε η 25χρονη.

«Για εμένα ένα τέλειο μέλλον θα ήταν εκείνο κατά το οποίο δεν θα χρειαζόταν να συζητάμε για αυτά τα περιττά θέματα, όπως η σεξουαλικότητα, όπως το χρώμα του δέρματος».

Η ίδια επισήμανε ότι αποτελεί καθήκον των πολιτικών να εργάζονται για τη Δημοκρατία και τα ίσα δικαιώματα, να ασκούν κριτική σε εκείνους που σκέφτονται υπερβολικά και ενεργούν ελάχιστα.

«Δεν έχω ανάγκη κάποιον που σκέφτεται. Χρειάζομαι μία απόφαση που θα είναι τόσο φυσική όσο είναι το να αγαπάς κάποιον» τόνισε η Κοντσίτα.

«Εάν αποφασίσεις να μοιραστείς την ζωή σου με κάποιον άλλον, το φύλο δεν θα πρέπει να παίζει ρόλο».

Η τραγουδίστρια, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Τομ Νόιβιρτ, προσκλήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τους ευρωβουλευτές 5 πολιτικών κομμάτων προκειμένου να προωθήσει το θέμα της ανεκτικότητας και της καταπολέμησης των διακρίσεων.

Η Αυστριακή ευρωβουλευτής του κόμματος των Πρασίνων Ουλρίκε Λούνατσεκ, που προσκάλεσε μαζί με άλλους την Κοντσίτα στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι «είναι απαραίτητο να στείλουμε ένα μήνυμα» εναντίον των διακρίσεων που συνδέονται με το σεξουαλικό προσανατολισμό.

Αργότερα έδωσε μία συναυλία μπροστά από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέρ της «ανεκτικότητας» και του «σεβασμού» της σεξουαλικής διαφορετικότητας.

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι αψήφησαν τη βροχή για να παραστούν σε αυτή τη σύντομη συναυλία και να ζητήσουν ένα αυτόγραφο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024