Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου

Εβδομάδα σκηνοθετών αυτή, με Γούντι Άλεν και Μάρτιν Σκορσέζε να παρουσιάζουν ο μεν τη νέα του ταινία Μεσάνυχτα στο Παρίσι, ο δε ένα μουσικό ντοκιμαντέρ για τον Τζορτζ Χάρισον των Beatles. Κατά τα άλλα, ο Βασιλιάς των Λιονταριών επιστρέφει, σε 3D αυτή τη φορά.

Εβδομάδα σκηνοθετών αυτή, με Γούντι Άλεν και Μάρτιν Σκορσέζε να παρουσιάζουν ο μεν τη νέα του ταινία Μεσάνυχτα στο Παρίσι, ο δε ένα μουσικό ντοκιμαντέρ για τον Τζορτζ Χάρισον των Beatles.

  • Διαβάστε περισσότερα για τις ταινίες της εβδομάδας και τις αίθουσες προβολής στο Ψυχαγωγία in.gr

Μεσάνυχτα στο Παρίσι

Μια ρομαντική βόλτα στο Παρίσι. Εικόνες βγαλμένες από καρτ ποστάλ. Ο Γούντι Άλεν επισκέπτεται τη γαλλική πρωτεύουσα και σκηνοθετεί τον Όουεν Γουίλσον στον ρόλο του Γκιλ, ενός Αμερικανού συγγραφέα που μπορεί να πραγματοποιεί νυχτερινές «αποδράσεις» στο Παρίσι της δεκαετίας του 1920 όπου συναντά –μεταξύ άλλων- τους: Έρνεστ Χέμινγουεϊ, Φ.Σκοτ Φιτζέραλντ και Σαλβαδόρ Νταλί. Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι: Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Κάθι Μπέιτς, Μάικλ Σιν, Μαριόν Κοτιγιάρ. Κάμεο εμφάνιση κάνει η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Κάρλα Μπρούνι.

George Harrison: Living in a material World

Η αγάπη του Μάρτιν Σκορσέζε για τη μουσική είναι γνωστή. Έχοντας σκηνοθετήσει ένα ντοκιμαντέρ για τους Rolling Stones (Shine A Light), καθώς και για τον Μπομπ Ντίλαν, ο σπουδαίος σκηνοθέτης αναλαμβάνει να ρίξει «φως» στην προσωπικότητα του Τζορτζ Χάρισον, κιθαρίστα των Beatles. Η ταινία περιλαμβάνει σπάνιες φωτογραφίες και βίντεο που δεν έχουν δει ξανά το φως της δημοσιότητας, καθώς και ανέκδοτα τραγούδια του πρώην Σκαθαριού. Το ντοκιμαντέρ έχει τίτλο George Harrison: Living in the Material World και ακολουθεί την πορεία του ως μέλος των Beatles, τη μετέπειτα σόλο επιτυχία του και την μεγαλύτερη αναζήτηση της ζωής του, την προσπάθεια να συμβιβάσει τον υλικό κόσμο με τον πνευματικό.

Ο Βασιλιάς των Λιονταριών

Ο Σίμπα, ο Σκαρ, ο Πούμπα, ο Τιμόν επιστρέφουν σε τρεις διαστάσεις. Η γνωστή ιστορία κινουμένων σχεδίων για τον κύκλο της ζωής, τη φύση και την αγάπη έρχεται σε 3D, έχοντας ήδη κατακτήσει το αμερικανικό box-office. Πιστεύοντας ότι σκότωσε κατά λάθος τον πατέρα του, ένα νεαρό λιονταράκι αποφασίζει να εγκαταλείψει το σπίτι του και τη θέση του μελλοντικού βασιλιά της ζούγκλας.

Οι τρεις σωματοφύλακες

Οι ήρωες του μυθιστορήματος του Αλέξανδρου Δουμά επιστρέφουν σε τρισδιάστατη μορφή. Ο Πολ Γ.Σ.Άντερσον (όχι ο Πολ Τόμας Άντερσον του Θα Χυθεί Αίμα) σκηνοθετεί τους Ρέι Στίβενσον, Μάθιου ΜακΦέιντεν, Λιούκ Έβανς «ντύνονται» Πόρθος, Άθως, Άραμις, ενώ ο Λόγκαν Λέρμαν (ο κινηματογραφικός Πέρσι Τζάκσον) είναι ο Ντ’Αρτανιάν. Κρίστοφ Βαλτς, Ορλάντο Μπλουμ και Μίλα Γιόβοβιτς αναλαμβάνουν μικρότερους ρόλους. Τραγούδι για την ταινία έγραψαν και οι Take That.

Αγοροκόριτσο

Η ταινία που κέρδισε τo βραβείο Teddy του 61ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, είναι μια τρυφερή ιστορία για ένα… αγοροκόριτσο που μετακομίζει με τους γονείς και την αδελφή της σε ένα προάστιο του Παρισιού. Η 10χρονη Λορ προσπαθεί να γίνει φίλη με τη γειτόνισσά της, τη Λίζα, η οποία όμως την περνά για αγόρι. Η Λορ διαπιστώνει ότι έτσι θα γίνει πιο εύκολα αποδεκτή και έτσι αποφασίζει να συστήνεται ως Μάικλ, χωρίς να έχει την παραμικρή υποψία που θα την οδηγήσει η απόφασή της.

Τα παιδιά του παραδείσου

Το αριστούργημα του Μισέλ Καρνέ (παραγωγής 1945) κυκλοφορεί σε επανέκδοση στις αίθουσες. Η καθημερινότητα στο Παρίσι, οι συγκρούσεις και η πάλη για τη ζωή αποτελούν μερικά από τα ζητήματα της ταινίας. Οι περαστικοί που συχνάζουν στη «Λεωφόρο του Εγκλήματος» αποτελούν το σκηνικό για τον έρωτα του μίμου Μπαπτίστ για την όμορφη Γκρανάνς. Γύρω τους περιστρέφεται ένα πλήθος χαρακτήρων όλων των κοινωνικών τάξεων: η αριστοκρατία μπερδεύεται με τον υπόκοσμο και τους καλλιτέχνες σε ένα ρομαντικό και απελπισμένο χορόδραμα.

Νύχτα Τρόμου

Ριμέικ της κωμωδίας τρόμου Fright Night του 1985, όπου οι Κόλιν Φάρελ και Άντον Γιέλτσιν αναλαμβάνουν τους ρόλους που κρατούσαν οι Κρις Σάραντον και Ουίλιαμ Ραγκσντέιλ. Ένας έφηβος θεωρεί ότι ο γείτονας του είναι βαμπίρ. Μόνο που κανείς δεν τον πιστεύει. Η σκηνοθεσία είναι του Κρεγκ Γκιλέσπι (Ο Λαρς και η Κούκλα του).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024