Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισοπαλία για Αιγάλεω και Ολυμπιακό Β' (1-1)

Ισοπαλία για Αιγάλεω και Ολυμπιακό Β’ (1-1)

Ο Ολυμπιακός Β΄ είδε για ακόμα μία φορά να δέχεται γκολ με αμφισβητούμενο πέναλτι, ωστόσο πίεσε και έφτασε στην ισοφάριση λίγο πριν από το φινάλε της αναμέτρησης με το Αιγάλεω (1-1).

Ο Ολυμπιακός Β’ χρειαζόταν μόνο νίκη κόντρα στο Αιγάλεω για την 8η αγωνιστική των play-outs, προκειμένου να μείνει ζωντανός στην μάχη της παραμονής στην Super League 2, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη και μετά το σημερινό 1-1, οι ερυθρόλευκοι υποβιβάστηκαν στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Η ομάδα του Άριελ Ιμπαγάσα, δέχτηκε ξανά γκολ από αμφισβητούμενο πέναλτι, ωστόσο αντέδρασε και αφού έχασε μια σειρά από μεγάλες ευκαιρίες, τελικά έφτασε στην ισοφάριση λίγο πριν το φινάλε, με την ισοπαλία αυτή να είναι καταδικαστική για την δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός Β’ δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στο Αιγάλεω, μετά το κόντρα πέναλτι που του δόθηκε στην αρχή της αναμέτρησης.

Πολύ κοντά στην «σωτηρία» του βρίσκεται το Αιγάλεω, το οποίο θέλει ακόμα ένα βαθμό για να «κλειδώσει» την παραμονή του στην κατηγορία.

1-0 με αμφισβητούμενο πέναλτι

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά προσεκτικές, χωρίς να έχουν διάθεση για ρίσκο. Ενδεικτικό είναι ότι, η πρώτη τελική του αγώνα ήρθε στο 21ο λεπτό. Το Αιγάλεω απείλησε πρώτο όταν ο Δημητριάδης έκανε το μακρινό σουτ, ενώ στο 25’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, καθώς ο διαιτητής Στάμου… είδε ανατροπή του Νταβιώτη από τον Στουρνάρα, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται γι’ αυτή την απόφαση. Ο Σταμένκοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-0.

Αντέδρασε κι έχασε ένα… τσουβάλι ευκαιρίες ο Ολυμπιακός Β’

Από εκείνο το σημείο οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν την απόδοσή τους και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, φτάνοντας κοντά στην ισοφάριση. Δύο λεπτά μετά το γκολ που δέχτηκε, ο Ολυμπιακός Β’ δημιούργησε την πρώτη του τελική. Ο Σαπουντζής εκτέλεσε φάουλ και ο Κώστας Κωστούλας επιχείρησε να σκοράρει με το τακουνάκι, όμως, έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, ενώ στο 32’ ο Σαπουντζής συνεργάστηκε με τον Κατσουλίδη, το σουτ του οποίου πέρασε ξυστά από δεξί κάθετο δοκάρι του Κυρίτση.

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι παίκτες του Άριελ Ιμπαγάσα έχασαν ακόμα τέσσερις σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Στο 35’ ο Σαπουντζής εκτέλεσε κόρνερ, ο Ρέτσος έκανε την κεφαλιά, ωστόσο ο Κυρίτσης έδιωξε εντυπωσιακά, ενώ στο 42’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σαπουνζτή πέρασε άουτ. Στο επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Χαράλαμπο Κωστούλα, ενώ πριν το ημίχρονο ο ίδιος παίκτης απείλησε ξανά, με το μακρινό σουτ που επιχείρησε να περνάει έξω.

Ο Ολυμπιακός Β’ μπήκε με την ίδια ορμή και στο δεύτερο μέρος. Στο 51’ ο Κυρίτσης εξουδετέρωσε το σουτ του Σαπουντζή, ενώ στο 59’ το σουτ του Κατσουλίδη πέρασε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Σαπουντζής απείλησε ξανά, ωστόσο ο Κυρίτσης μπλόκαρε εύκολα το σουτ του 22χρονου άσου.

Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε καθώς υπήρξαν συνεχόμενες διακοπές στο ματς από τις αλλαγές που πραγματοποίησαν οι δύο ομάδες. Στο 80′ ο Σαπουντζής, ο οποίος ήταν ο πιο κινητικός παίκτης του ματς, απείλησε ξανά, όμως το φάουλ που εκτέλεσε πέρασε άουτ. Εφτά λεπτά αργότερα, το Αιγάλεω άγγιξε το δεύτερο γκολ, όμως ο Βάρκας αστόχησε από κοντινή απόσταση μετά από γρήγορη αντεπίθεση των γηπεδούχων.

Στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός Β’ μετουσίωσε την υπεροχή του σε γκολ. Στο 92′ ο Λάιτνερ σέντραρε από τα δεξιά και ο Βλαχομήτρος με κεφαλιά έκανε το 1-1. Μάλιστα, οι ερυθρόλευκοι έφτασαν κοντά στο 2-1, ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Βλαχομήτρος έκανε το γυριστό όμως αστόχησε από κοντινή απόσταση.

Οι συνθέσεις:

Αιγάλεω (Χαραλαμπίδης): Κυρίτσης, Καρρίκι (69′ Τάμπας), Παυλάκης, Ζιούλης, Ευαγγέλου, Κωνσταντακόπουλος, Ναζίμ (64′ Κολλάς), Δημητριάδης (46′ Γαρουφαλιάς), Σταμένκοβιτς (46′ Βάρκας), Νταβιώτης, Μπουλάρι (64′ Ραμίρεζ).

Ολυμπιακός Β (Α. Ιμπαγάσα): Στουρνάρας, Λαϊτνερ, Ρέτσος, Σγουρός (46′ Βλαχομήτρος), Παπακανέλλος, Μαρίνος (64′ Ι. Ιμπαγάσα), Κατσουλίδης, Σαπουντζής (86′ Μαυρουδής), Χ. Κωστούλας, Κ. Κωστούλας, Μουζακίτης.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντέρμπι «αιωνίων» με στόχο την Ευρώπη

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κοντράρονται στην τελευταία αγωνιστική των play off, με φόντο την τρίτη θέση και την έξοδο στην Ευρώπη, λίγες μέρες πριν τους δύο τελικούς που έχουν…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024