Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τεράστια πρόκριση της Ντόρτμουντ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ (0-1)

Τεράστια πρόκριση της Ντόρτμουντ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ (0-1)

Η Ντόρτμουντ νίκησε την Παρί Σεν Ζερμέν και στη Γαλλία και πήρε την τεράστια πρόκριση στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Η Ντόρτμουντ έκανε το μεγάλο «μπαμ» στο Τσάμπιονς Λιγκ καθώς η γερμανική ομάδα κατάφερε να πάρει την τεράστια πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπορούσια νίκησε απόψε στο Παρίσι την Παρί με 1-0 και θα διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Αντίπαλός της, θα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης ή η Μπάγερν Μονάχου και το βράδυ της Τετάρτης οι παίκτες της Ντόρτμουντ θα γνωρίζουν με ποια ομάδα θα κοντραριστούν.

Το ματς ξεκίνησε από εκεί που… σταμάτησε στο Παρίσι. Η Παρί είχε την κατοχή, προσπαθούσε με συνεργασίες να μπει στην περιοχή των Γερμανών χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία.

Από την Άλλη η ομάδα του Τέρζιτς με αντεπιθέσεις -κυρίως- προσπαθούσε να απειλήσει την άμυνα της Παρί, με κύριο εκφραστή τον Σάντσο ο οποίος πραγματοποίησε εντυπωσιακλή εμφάνιση στην «μάχη» που έγινε στην γαλλική πρωτεύουσα.

Το 0-0 έμεινε μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου και με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, η Ντόρτμουντ σόκαρε την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Χούμελς πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά μέσα στην περιοχή της Παρί και έκανε το 1-0 για τους Βεστφαλούς στο 50′, διαμορφώνοντας συνθήκες πρόκρισης για τους φιλοξενούμενους.

Ήταν ένα γκολ που έδωσε τεράστια αυτοπεποίθηση στην γερμανική ομάδα και τίποτε δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, καθώς η Παρί στάθηκε και άτυχη έχοντας στο ματς τέσσερα δοκάρια (!) με Εμερί, Μέντες, Εμπαπέ και Βιτίνια.
Θυμίζουμε πως η γαλλική ομάδα είχε έξι δοκάρια στους δύο ημιτελικούς με την Μπορούσια κι αυτό λέει πολλά.

Η πρόκριση στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης (και μάλιστα με δύο νίκες και με το ίδιο σκορ, 1-0) είναι μια τεράστια επιτυχία για την ομάδα της Βεστφαλίας και παράλληλα μια μεγάλη αποτυχία για την Παρί Σεν Ζερμέν.

Το βράδυ της Τετάρτης θα φανεί αν θα δούμε τελικό μεταξύ δύο γερμανικών ομάδων ή αν η Ρεάλ Μαδρίτης θα καταφέρει ν’ αποκλείσει την Μπάγερν. Προς το παρόν, η Ντόρτμουντ απολαμβάνει μιαν από τις μεγαλύτερες βραδιές της ιστορίας της.

ΠΑΡΙ: Ντοναρούμα, Χακιμί, Μαρκίνιος, Μπεράλντο, Μέντες, Ζαΐρ-Εμερί (76′ Λι), Βιτίνια, Ρουίθ (64′ Ασένσιο), Ντεμπελέ, Ράμος (63′ Μπαρκολά), Εμπαπέ.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν, Ζάμπιτσερ, Τζαν, Σάντσο (67′ Ζίλε), Μπραντ (85′ Νμέτσα), Αντεγέμι (56′ Ρόις), Φίλκρουγκ.

Sports in

Τι είπε ο Τσικίνιο για Κάρμο, Ιωαννίδη και τον διαιτητή του τελικού του Conference League

Ο Τσικίνιο έδωσε συνέντευξη σε Μέσο της Πορτογαλίας και μίλησε για αρκετά θέματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024