Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ποιος προμηθεύει τη βιομηχανία όπλων της Ρωσίας;

Ποιος προμηθεύει τη βιομηχανία όπλων της Ρωσίας;

Νέα έρευνα εντοπίζει την προέλευση των όπλων που εισάγονται στη Ρωσία

Παρά τις κυρώσεις της Δύσης, η βιομηχανία όπλων της Ρωσίας ανθεί.

Η παραγωγή όπλων ζωτικής σημασίας για την πολεμική της προσπάθεια στην Ουκρανία έχει αυξηθεί δραματικά από την έναρξη των μαχών.

Μέχρι τις αρχές του τρέχοντος έτους, η μηνιαία παραγωγή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, για παράδειγμα, είχε υπερδιπλασιαστεί.

Η ανάπτυξη καθίσταται δυνατή από νέους διεθνείς προμηθευτές, οι οποίοι παρέχουν ανταλλακτικά, ηλεκτρονικά και διάφορα εργαλεία, σύμφωνα με τον Economist.

Ρωσία, εισαγωγές βασικών στρατιωτικών ανά χώρα προέλευσης

Tα προϊόντα συχνά διακινούνται μέσω ενός πολύπλοκου δικτύου εταιρειών. Όμως, μια μελέτη των εμπορικών δεδομένων από το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών, μια ομάδα σκέψης στην Ουάσιγκτον, υποδηλώνει ότι πολλές από τις εισαγωγές οδηγούν πίσω σε μία χώρα.

Οι εταιρείες στην Κίνα έχουν παράσχει στη Ρωσία προϊόντα που είναι ζωτικής σημασίας για την κατασκευή διαφόρων οπλικών συστημάτων. Παρείχαν επίσης εξοπλισμό πλοήγησης, εξαρτήματα για τζετ και πιο γενικά προϊόντα, όπως ρουλεμάν, που χρησιμοποιούνται σε πυροβολικά και άλλο εξοπλισμό.

 Τα αρχεία συναλλαγών υποδηλώνουν ότι οι εισαγωγές από τη Ρωσία εξοπλισμού κατασκευής ακριβείας που χρησιμοποιείται για κρίσιμο υλικό (γνωστά ως εργαλεία με αριθμητικά ελεγχόμενα) προέρχονται επίσης σε μεγάλο βαθμό από την Κίνα.
Μεταξύ Μαρτίου και Ιουλίου του περασμένου έτους υπήρχαν περισσότερες από 10.000 συναλλαγές το μήνα από την Κίνα στη Ρωσία που αφορούσαν αυτά τα εργαλεία. Κάθε εγγραφή θα μπορούσε να περιέχει πολλά αγαθά, επομένως ο πραγματικός αριθμός των μηχανημάτων που παρέχονται είναι πιθανό να είναι πολύ μεγαλύτερος.
Τα διαγράμματα υποδηλώνουν ότι οι εισαγωγές τέτοιων αγαθών από τη Ρωσία άρχισαν να αυξάνονται αφού ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε πως ετοιμάζει εισβολή στην Ουκρανία τον Σεπτέμβριο του 2022.
Όμως η αύξηση των παραδόσεων από την Κίνα ήρθε τον Μάρτιο του 2023, όταν ο Σι Τζινπίνγκ, ο ηγέτης της χώρας, συνάντησε τον Πούτιν στη Μόσχα. Η Κίνα έχει υποστηρίξει ότι είναι ουδέτερη στον πόλεμο και δεν παρέχει όπλα. Αλλά η εξαγωγή αυτών των μικρότερων αντικειμένων επιβεβαιώνει ότι συνεισφέρει στην πολεμική μηχανή του Κρεμλίνου.
Ο Άντονι Μπλίνκεν, υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής, έχει ήδη σχολιάσει την στάση της Κίνας λέγοντας ότι είναι ο «πρωταρχικός συνεισφέρων» στη «αμυντική βιομηχανική βάση» της Ρωσίας.

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024