Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κασσελάκης από Κέρκυρα: Με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στο μέλλον θα κλείσουν τα πανεπιστήμια στα νησιά

Κασσελάκης από Κέρκυρα: Με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στο μέλλον θα κλείσουν τα πανεπιστήμια στα νησιά

Ο Στέφανος Κασσελάκης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Διαδοχικές συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Γιάννη Τρεπεκλή, και τους δημάρχους της Κέρκυρας είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, που βρίσκεται από την Μεγάλη Πέμπτη το απόγευμα στην Κέρκυρα για τις γιορτές του Πάσχα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε από τον περιφερειάρχη να ενημερωθεί για τα προβλήματα των Επτανήσων και άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης τον ενημέρωσε για την γραφειοκρατία σε μια νησιωτική περιφέρεια, τις δυσκολίες πληρωμών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τα ζητήματα διασύνδεσης μεταξύ των νησιών μέσω της επιδοτούμενης γραμμής, τους οδικούς άξονες των νησιών, το μείζον θέμα της ύδρευσης και αποχέτευσης, τα οποία επιβαρύνονται από την τουριστική ανάπτυξη, καθώς και το σοβαρότατο ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό των δήμων.

«Με πολύ ύπουλο τρόπο επηρεάζει η κεντρική κυβέρνηση τη ζωή σας εδώ, όπως και σε άλλα νησιά που έχουν πανεπιστημιακά ιδρύματα»

Επιπλέον, κατέγραψε το ζήτημα της ακρίβειας στη στέγη, που επηρεάζει δημόσιους υπαλλήλους, γιατρούς και φοιτητές, οι οποίοι θέλουν να εγκατασταθούν στο νησί αλλά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο υψηλό κόστος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, κατά τη συζήτηση με τον περιφερειάρχη, πως η οικονομία των νησιών έπρεπε να στηρίζεται όχι μόνο στον τουρισμό, αλλά στην παιδεία και τον πολιτισμό, για να στρέψει τα «βέλη» του προς την κυβέρνηση σχετικά τον νόμο για τα  ιδιωτικά πανεπιστήμια.

«Με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στο μέλλον θα κλείσουν τα πανεπιστήμια στα νησιά, στην Περιφέρεια. Με πολύ ύπουλο τρόπο επηρεάζει η κεντρική κυβέρνηση τη ζωή σας εδώ, όπως και σε άλλα νησιά που έχουν πανεπιστημιακά ιδρύματα», υπογράμμισε.

«Δίπλα στην αυτοδιοίκηση προς όφελος της κοινωνίας»

Ο κ. Κασσελάκης, κατά τις συζητήσεις με τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Κέρκυρας, επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί δίπλα στα προβλήματα και θα στηρίξει τα αιτήματά τους προς όφελος της κοινωνίας.

Η συνάντηση με τους δημάρχους έγινε στο εμβληματικό κτίριο του παλαιού Δημαρχείου της Κέρκυρας, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζει τον θαυμασμό του για την σημαντική ιστορική διαδρομή του, καθώς χτίστηκε το 1691 και μετατράπηκε σε θέατρο το 1720, με το όνομα «Σαν Τζάκομο» – το πρώτο θέατρο της Κέρκυρας και της μετέπειτα ελληνικής επικράτειας.

Το Πάσχα στην Κέρκυρα, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης, του θυμίζει με συγκίνηση τα παιδικά του χρόνια, τότε που ερχόταν οικογενειακά για να περάσει τις μέρες αυτές στο νησί.

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024