Τρίτη 14 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ακρόπολη: ΕΔΕ για τις χλαμύδες στον ιερό βράχο - Παραμένουν τα ερωτήματα

Ακρόπολη: ΕΔΕ για τις χλαμύδες στον ιερό βράχο – Παραμένουν τα ερωτήματα

Οι πρώτες απαντήσεις του υπουργείο Πολιτισμού μετά από τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι φωτογραφίες από την Ακρόπολη που κυκλοφορούν από το Σάββατο (28/4) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες διακρίνονται τουρίστες ντυμένοι ως Ηρακλής και Αμαζόνα, άλλοι ως αρχαιοελληνικά αγάλματα και άλλοι ντυμένοι ως θεότητες της αρχαιότητας.

Η βουλεύτρια Χαλκιδικής και τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κυριακή Μάλαμα, ζήτησε διευκρινίσεις από την κυβέρνηση τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού επέτρεψε να γίνει η Ακρόπολη μια κακόγουστη Ντίσνεϊλαντ»

Τι υποστηρίζει το υπουργείο Πολιτισμού για τις ντροπιαστικές εικόνες στην Ακρόπολη

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Πολιτισμού υποστηρίζει ότι «καθώς τον χώρο επισκέφθηκαν -με εισιτήριο- πολυμελείς ομάδες επισκεπτών, μεταξύ αυτών εμφιλοχώρησαν ορισμένοι με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από φυλακτικό προσωπικό της Υπηρεσίες. Έχει διαταχθεί ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση) προκειμένου να διαπιστωθούν τα πραγματικά περιστατικά και να αποδοθούν ευθύνες. Δεν ήταν σε καμιά περίπτωση τμήμα της VIP ξενάγησης, δεδομένου ότι η έναρξη της εν λόγω δράσης προγραμματίζεται από τον ΟΔΑΠ μετά τις 10 Μαΐου».

Πάντως, παρά τα όσα υποστηρίζει το υπουργείο, εξακολουθούν να υφίστανται ερωτήματα για το περιστατικό, όπως, επί παραδείγματι, πώς είναι δυνατόν να στήθηκε ένα τέτοιο σκηνικό σ’ έναν από τους καλύτερα φυλασσόμενους αρχαιολογικούς χώρους.

Αναπάντητα ερωτήματα

Εύλογο το ερώτημα πώς είναι δυνατόν να πέρασαν μέσα στον αρχαιολογικό χώρο άτομα που ήταν ντυμένα κατ’ αυτόν τον τρόπο και να μην έγιναν αντιληπτά από κανέναν από τους φύλακες; Πράγματι «εμφιλοχώρησαν» ή η εν λόγω ξενάγηση ήταν προγραμματισμένο να γίνει με αυτόν τον τρόπο; Έναν τρόπο που, αν μη τι άλλο, αποτελεί προσβολή.

Ο ιερός βράχος την Ακρόπολης δεν είναι δυνατόν να μετατρέπεται σε «Ντίσνεϊλαντ». Αν μη τι άλλο, η κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις σε κάθε ερώτημα που εγείρει αυτή η υπόθεση.

Κατά πληροφορίες που απομένει να επιβεβαιωθούν, το επίμαχο γκρουπ τουριστών απαρτιζόταν από Ινδούς επιχειρηματίες.

Οι φωτογραφίες που προκάλεσαν οργή

Κάποιες από τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο προκαλώντας οργή και με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά από την κυβέρνηση να δώσει άμεσα εξηγήσεις.

Ντυμένοι θεότητες της αρχαιότητας

Ντυμένοι και βαμμένοι αρχαιοελληνικά αγάλματα

Ντυμένοι ως Ηρακλής και Αμαζόνα

Sports in

Άστον Βίλα – Λίβερπουλ 3-3: O Nτουράν σόκαρε τους ρεντς στην ματσάρα του «Villa Park»

Η Λίβερπουλ μπορεί να προηγήθηκε με 3-1, ωστόσο δεν έφυγε με την νίκη από την έδρα της Άστον Βίλα, αφού με δύο γκολ του Ντουράν στο φινάλε της αναμέτρησης, η ομάδα του Ουνάι Έμερι πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Μαϊου 2024