Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στη Γάζα: Η Χαμάς έχασε επαφή με μαχητές που φρουρούσαν ομήρους

Πόλεμος στη Γάζα: Η Χαμάς έχασε επαφή με μαχητές που φρουρούσαν ομήρους

Ένας εκ των ομήρων είναι ο 23χρονος Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος εμφανίστηκε με ακρωτηριασμένο το αριστερό του χέρι σε πρόσφατο βίντεο της οργάνωσης

Οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ, ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς, ανακοίνωσαν ότι έχουν χάσει κάθε επαφή με τους μαχητές που φρουρούσαν τέσσερις Ισραηλινούς ομήρους εξαιτίας των βομβαρδισμών του τελευταίου δεκαημέρου στη Λωρίδα της Γάζας.

Ένας εξ αυτών των τεσσάρων ομήρων είναι ο 23χρονος Αμερικανοϊσραηλινός Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος εμφανίστηκε με ακρωτηριασμένο το αριστερό του χέρι σε βίντεο που είχε δώσει στη δημοσιότητα η Χαμάς στα τέλη Απριλίου.

Σε εκείνο το βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν εξαπέλυε δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση Νετανιάχου για τους χειρισμούς της στην κρίση μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Η μητέρα του, η Ρέιτσελ Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, έχει ξεκινήσει εκστρατεία για την απελευθέρωση του γιου της, ο οποίος απήχθη από το μουσικό φεστιβάλ Nova εκείνο το πρωινό.

Ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν είναι ένας από τους 133 ομήρους με ισραηλινή υπηκοότητα που εξακολουθούν να βρίσκονται υπό ομηρία στη Λωρίδα της Γάζας από τη Χαμάς.

Το βίντεο με τον Γκόλντμπεργκ-Πόλιν που έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς

Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους για του ομήρους

Την ίδια ώρα, φουντώνει η οργή των συγγενών των ομήρων κατά της ισραηλινής κυβέρνησης και του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σχεδόν κάθε βράδυ προχωρούν σε μαζικές κινητοποιήσεις στο Τελ Αβίβ και άλλες πόλεις του Ισραήλ, ζητώντας να επιστρέψουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα πίσω, ενώ επισημαίνουν ότι ο Νετανιάχου είναι «το εμπόδιο για να γυρίσουν πίσω οι όμηροι και το εμπόδιο για να σωθεί το Ισραήλ».

Η Χαμάς ανακτά την κυριαρχία της σε περιοχές που προηγουμένως είχε καταλάβει το Ισραήλ

Σε έκτακτη συνέντευξη που έδωσαν, λίγες ώρες μετά το βίντεο με τον Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, οι οικογένειες των ομήρων επεσήμαναν ότι δεν μπορούν να επιτρέψουν στον Νετανιάχου να συνεχίσει να κυβερνά και κάλεσαν τους Ισραηλινούς να βγουν στους δρόμους για να «σώσουν το Ισραήλ από τον Νετανιάχου» και να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση των ανθρώπων που κρατούνται στη Γάζα.

Σύμφωνα με όσα είπαν στη συνέντευξη Τύπου, η Χαμάς ανακτά την κυριαρχία της σε περιοχές που προηγουμένως είχε καταλάβει το Ισραήλ και πλέον δεν υπάρχει στρατηγική από την κυβέρνηση, ενώ η χώρα και στον βορρά και στον Νότο είναι «πεδίο βολής».

Τόνισαν επίσης ότι ο Νετανιάχου «δεν είναι μόνο το εμπόδιο που μας εμποδίζει να πάρουμε πίσω τους ομήρους μας. Είναι επίσης αυτός που εμποδίζει το κράτος του Ισραήλ να πετύχει» και πρόσθεσαν: «Για να σώσουμε τους ομήρους από τη Χαμάς, πρέπει να σώσουμε το Ισραήλ από τον Νετανιάχου».

Οι συγγενείς των ομήρων εκτίμησαν ακόμη ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου «δεν νοιάζεται για τους ομήρους και οδηγεί ολόκληρη τη χώρα στην καταστροφή» και είπαν στα κυβερνητικά στελέχη: «Σταματήστε να συνεργάζεστε μαζί τους, σώστε τους ομήρους και σώστε το κράτος του Ισραήλ. Βγείτε έξω και πείτε στον κόσμο ότι για να σώσουμε τους ομήρους μπορούμε και πρέπει να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο».

Τέλος, απευθυνόμενοι στους συμπολίτες τους σημείωσαν: «Εμείς, οι οικογένειες των ομήρων, και οι πολίτες, δεν πρέπει να τα παρατήσουμε. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να επιστρέψουν όλοι πίσω στο σπίτι. Ελάτε μαζί μας και βγείτε στους δρόμους. Δεν υπάρχει νίκη και δεν μπορεί να υπάρξει νίκη χωρίς την επιστροφή των ομήρων. Όταν βγούμε όλοι μαζί στους δρόμους, θα σώσουμε τους ομήρους και τη χώρα».

Sports in

Η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης

Ο αγώνας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας να δημιουργήσει το δικό της χώρο έκφρασης και να διεκδικήσει την ορατότητα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024