Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στέφανος Ντούσκος: «Μου αρέσουν ο Ρονάλντο, ο Λεμπρόν και η Euroleague»

Στέφανος Ντούσκος: «Μου αρέσουν ο Ρονάλντο, ο Λεμπρόν και η Euroleague»

Λίγο μετά την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος Στέφανος Ντούσκος μίλησε στο in.gr για την τιμή που του έγινε, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τη ζωή του.

Συνήθως ο Στέφανος Ντούσκος είναι μεν χαμογελαστός, αλλά δεν εξωτερικεύει τα συναισθήματα του. Πειθαρχημένος, στον αθλητισμό από μικρό παιδί, έχει μάθει να τα αντιμετωπίζει όλα με μία μεγάλη στωικότητα! Και τα άσχημα και τα όμορφα…

Αυτή τη φορά ήταν ευτυχισμένος και δεν το έκρυβε. Μετά την ολοκλήρωση της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, ο χρυσός Ολυμπιονίκης ήταν ευτυχισμένος και δεν το έκρυβε. ««Ένιωσα απίστευτα, μοναδικά, συναισθήματα που δεν περίμενα να νιώσω, τόσο κόσμος να σε χειροκροτά και εσύ να μεταφέρεις τον Ολυμπισμό σε όλο τον κόσμο. Δεν το περίμενα ποτέ, όταν ήμουν μικρό παιδί ή όταν άρχισα τον αθλητισμό ότι θα φτάσω εδώ σήμερα, να είμαι Ολυμπιονίκης και να μεταφέρω την Ολυμπιακή Φλόγα.»

Και που να το περιμένει, όταν μικρό παιδί μπήκε στον αθλητισμό. Τότε δεν είχε πολλές επιλογές. Ξεκίνησε με στίβο, αλλά τον κέρδισε η κωπηλασία. «Τα περισσότερα παιδιά στα Γιάννενα, καταλήγουν στην κωπηλασία. Eτσι έκανα κι εγώ και δεν το μετάνιωσα. »

Από μικρός στον αθλητισμό, από μικρός φίλαθλος παρακολουθώντας ποδόσφαιρο και μπάσκετ. «Μου άρεσε ο Ρονάλντο αλλά και ο Λεμπρόν Τζέιμς. Η αλήθεια είναι ότι προτιμώ να βλέπω μπάσκετ, είναι πιο γρήγορο και συναρπαστικό. Βλέπω αρκετούς αγώνες Euroleague στον ελεύθερο χρόνο μου.» λέει ο ίδιος.

«Σίγουρα θέλω ένα μετάλλιο, αλλά…»

O Στέφανος Ντούσκος έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πλέον με ένα χρυσό μετάλλιο στη συλλογή του, θα πάει με άλλο αέρα στη Γαλλία. «Δεν με αγχώνουν οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ και ότι βγει. Σίγουρα θέλω κι άλλο ένα μετάλλιο αλλά εάν δεν έρθει δεν είναι το τέλος του κόσμου. Το θέμα είναι να κάνω καλή κούρσα, όπως και πέρσι στο Βελιγράδι όπου κάναμε αγώνα επτά λεπτών και όλα κρίθηκαν στα δύο δευτερόλεπτα. Εγώ έκανα κούρσα… θανάτου όπως στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία όπου τέσσερις αθλητές τερματίσαμε στα δύο δευτερόλεπτα διαφορά.»

Αυτός και τα υπόλοιπα μέλη της Εθνικής ομάδας κωπηλασίας, διαμένουν στο κοινόβιο του Σχοινιά με τις μηχανές στο φουλ ενόψει Παρισιού. «Είναι γεγονός ότι κάνουμε σκληρή προπόνηση τώρα που έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η προετοιμασία κορυφώνεται και φτάνουμε και τις 8 ώρες σκληρής δουλειάς. Μακάρι να αποδώσει και να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό στους Ολυμπιακούς.»

Ο Στέφανος κοιτάει πάντα τη δική του προσπάθεια και όχι των αντιπάλων, «δεν ασχολούμαι με τους αντιπάλους μου. Δεν ξέρω τι κάνουν στις προπονήσεις, ο καθένας κοιτάει τον αγώνα του και την προσπάθεια του», ενώ θέλει να πει κι ένα ευχαριστώ στην Πολιτεία που ενέταξε πρόσφατα τον ίδιο και άλλους Ολυμπιονίκες στις Ενοπλες Δυνάμεις: «Ήταν πολύ σημαντικό που μπήκαμε στα Σώματα Ασφαλείας, μπορούμε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα τις προπονήσεις και τους αγώνες χωρίς να σκεφτόμαστε κάτι άλλο.»

Ο Στέφανος ελπίζει ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα προκριθούν και άλλοι κωπηλάτες, εκτός από τον ίδιο και τις Αναστασιάδου-Μπούρμπου που έχουν πάρει το εισιτήριο. «Δύο πληρώματα ακόμα μπορούμε να τα έχουμε στη Γαλλία. Πιστεύω ότι οι δίκωποι στα ελαφρά των Παπακωνσταντίνου-Γκαϊδατζή και Φίτσιου-Κοντού μπορούν να πάρουν την πρόκριση.»
Πλέον συνεχίζει δυνατά την προετοιμασία του, με μοναδικό στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όλα τα άλλα μπορούν να περιμένουν…

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024