Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αδιανόητο αυτό που συμβαίνει φέτος στην Championship (pics+vids)

Αδιανόητο αυτό που συμβαίνει φέτος στην Championship (pics+vids)

Τρεις ομάδες μάχονται για την απευθείας άνοδο στην Premier League και άλλες 7 παλεύουν για να μπουν στα πλέι οφ - Θα σπάσει το αρνητικό ρεκόρ της Σάντερλαντ.

Είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα στον κόσμο, με δέκα ομάδες να μάχονται για τις τρεις θέσεις που οδηγούν στα σαλόνια του βρετανικού ποδοσφαίρου.

Ο λόγος φυσικά για την Championship, όπου γίνεται ένας πραγματικός χαμός ανάμεσα σε Ιπσουιτς, Λιντς και Λέστερ για τις δύο πρώτες θέσεις που δίνουν την απευθείας άνοδο στην Premier League, ενώ υπάρχουν άλλες επτά που θα παλέψουν για την είσοδο στα πλέι οφ.

Η Championship έχει 24 ομάδες και 46 αγωνιστικές, συν τα πλέι οφ. Μια σκληρή διοργάνωση, με μεγάλο ενδιαφέρον και σασπένς μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Ειδικά το φετινό πρωτάθλημα είναι συγκλονιστικό και για πρώτη φορά στην ιστορία της βρετανικής διοργάνωσης θα υπάρξει ομάδα που θα συγκεντρώσει 90+ πόντους στην κανονική διάρκεια και δεν θα ανέβει – τουλάχιστον απευθείας – στην Premier League. Μετά από 40 αγωνιστικές η κατάσταση έχει ως εξής: Η Ίπσουιτς είναι στην κορυφή με 87 πόντους (26/9/5) και ακολουθεί η Λιντς με 86 (26/8/6), με την Λέστερ να είναι στην 3η θέση με 85 πόντους (27/4/8), έχοντας, όμως, ένα παιχνίδι λιγότερο από τις άλλες δύο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα μεταξύ τους ντέρμπι έχουν ολοκληρωθεί, άρα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα παίξουν με ομάδες που βρίσκονται στην τέταρτη θέση και κάτω. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα σπάσει το αρνητικό ρεκόρ της Σάντερλαντ από τη σεζόν 1997/98, όταν είχε μαζέψει 90 πόντους, αλλά δεν είχε πάρει την απευθείας άνοδο στην Premier League, καθώς είχε μείνει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και στο -1 από την Μίντλεσμπρο.

Εκείνη τη σεζόν οι «μαυρόγατες», μάλιστα, δεν κατάφεραν να ανέβουν στην πρώτη κατηγορία του βρετανικού ποδοσφαίρου ούτε μέσω της διαδικασίας των πλέι οφ.

Φέτος, μόνο δύο από τις Ίπσουιτς, Λιντς και Λέστερ θα ανέβουν απευθείας, με την τρίτη να μένει στα πλέι οφ, όπου θα διεκδικήσει την άνοδο μέσω του έξτρα πρωταθλήματος, στο οποίο συμμετέχουν οι ομάδες από την 3η έως την 6η θέση. Εκεί όπου τη δεδομένη στιγμή βρίσκονται οι Σαουθάμπτον (4η, 74 πόντους), Γουέστ Μπρομ (5η, 68 πόντους) και η Νόριτς του Δημήτρη Γιαννούλη (6η, 64 πόντους). Ομάδες οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν έχουν σφραγίσει τη ακόμα συμμετοχή τους στα πλέι οφ, καθώς ακολουθούν από κοντά οι Κόβεντρι (7η, 60π.), Πρέστον (8η, 59π.), Μίντλεσμπρο (9η, 58π.) και Χαλ (10η, 58 π.).

Υπενθυμίζουμε ότι η Λιντς, η Λέστερ και Σαουθάμπτον είναι οι τρεις ομάδες που έπεσαν πέρσι από την Premier League, με τις δύο να παλεύουν για την απευθείας επιστροφή στα… σαλόνια του βρετανικού ποδοσφαίρου, ενώ η τρίτη εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βρίσκεται στα πλέι οφ.

Οσον αφορά στη μάχη του υποβιβασμού, στην τελευταία θέση της Championship βρίσκεται η Ρόδεραμ (24η, 23π.), που έχει ήδη πέσει στην τρίτη κατηγορία, με την Σέφιλντ Γουέζντεϊ να είναι προτελευταία (23η) με 39, ενώ στην 22η είναι η Χάντερσφιλντ με 40. Μόλις στο +1 από τη ζώνη του υποβιβασμού η Πλίμουθ, στο +2 Μπέρμιγχαμ και στο +3 η Μίλγουολ.

Η 41η αγωνιστική

Σήμερα, θα πραγματοποιηθεί η 41η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Championship, με την Ίπσουιτς να δοκιμάζεται στην έδρα της Νόριτς (14:30), ενώ η Λέστερ υποδέχεται την Μπέρμιγχαμ (17:00) και η Λιντς παίζει εκτός έδρας με την Κόβεντρι (17:00).

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024