Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Στην Αίγυπτο μεταβαίνει ο διευθυντής της CIA επιδιώκοντας συμφωνία κατάπαυσης του πυρός

Γάζα: Στην Αίγυπτο μεταβαίνει ο διευθυντής της CIA επιδιώκοντας συμφωνία κατάπαυσης του πυρός

Θα καταβληθεί νέα προσπάθεια προκειμένου να καρποφορήσουν οι έμμεσες διαπραγματεύσεις Ισραήλ/Χαμάς για την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση ισραηλινών ομήρων.

Ο διευθυντής της CIA Μπιλ Μπερνς (φωτογραφία αρχείου από το Reuters/Tasos Katopodis, επάνω) αναμένεται στο Κάιρο το Σαββατοκύριακο για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, τον αιγύπτιο και τον ισραηλινό ομόλογό του.

Πρόκειται για νέα προσπάθεια προκειμένου να καρποφορήσουν οι έμμεσες διαπραγματεύσεις Ισραήλ/Χαμάς για την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση ισραηλινών ομήρων με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση παλαιστινίων κρατουμένων, ανέφερε μέσω X ο ρεπόρτερ του ιστότοπου Axios Μπαράκ Ραβίντ, επικαλούμενος δυο πηγές του, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Η Χαμάς δηλώνει ότι δεν έχει καταγραφεί καμία πρόοδος στις συνομιλίες

Ο αξιωματούχος της Χαμάς Οσάμα Χαμντάν δήλωσε χθες Πέμπτη ότι δεν έχει καταγραφεί καμία πρόοδος στις συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα, παρά το γεγονός ότι η παλαιστινιακή οργάνωση επιδεικνύει ευελιξία.

Ο Χαμντάν είπε πως ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου εγείρει προσκόμματα που εμποδίζουν και τις δύο πλευρές να καταλήξουν σε μια συμφωνία και ότι «δεν ενδιαφέρεται» για την απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων.

«Η κατοχική κυβέρνηση εξακολουθεί και διαφεύγει και οι διαπραγματεύσεις έχουν κολλήσει σ’ έναν φαύλο κύκλο», δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που διεξήχθη στη Βηρυτό.

Δεν απέδωσαν

Οι προσπάθειες της Αιγύπτου και του Κατάρ, με τη στήριξη των ΗΠΑ, δεν έχουν προς το παρόν οδηγήσει στην επίτευξη μιας εκεχειρίας.

Την ώρα που η Χαμάς επιδιώκει μια συμφωνία προκειμένου να διασφαλίσει τον τερματισμό των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων, το Ισραήλ προτιμά μια συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση κρατουμένων και αρνείται να δεσμευτεί να σταματήσει τη στρατιωτική εκστρατεία του.

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024