Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
UNRWA: Επιβεβαιωμένα 176 υπάλληλοι μας σκοτώθηκαν από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα

UNRWA: Επιβεβαιωμένα 176 υπάλληλοι μας σκοτώθηκαν από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα

Η UNRWA ανακοίνωσε πως από την έναρξη του πολέμου έχουν χάσει την ζωή τους 176 εργαζόμενοι της, οι οποίοι επίσης παρήγαγαν σημαντικό ανθρωπιστικό έργο.

Η UNRWA ανέφερε ότι πολλοί από τους υπαλλήλους της σκοτώθηκαν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις δεν αποτελούν νόμιμους στόχους και πρέπει να προστατεύονται ανά πάσα στιγμή.

Η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι 176 υπάλληλοί της έχουν σκοτωθεί με τραγικό τρόπο από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε επίσημη ανακοίνωση στον ιστότοπό της, η υπηρεσία εξηγεί ότι ο πόλεμος στη Γάζα «κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων σε υπηρεσίες βοήθειας που σκοτώθηκαν σε οποιαδήποτε σύγκρουση». Ενώ έχει καταγραφεί και ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων παιδιών σε 4 μήνες, παρά σε 4 χρόνια συγκρούσεων.

Οι εργαζόμενοί μας είχαν στοχοποιηθεί

Ο οργανισμός τόνισε ότι πολλοί από αυτούς που σκοτώθηκαν είχαν στοχοποιηθεί κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους, υπογραμμίζοντας ότι οι εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις δεν αποτελούν νόμιμους στόχους και πρέπει να προστατεύονται ανά πάσα στιγμή. Εργαζόμενοι της UNRWA έχουν καταγγείλει στον ΟΗΕ πως ομολόγησαν συμμετοχή σε οργανώσεις μετά από βασανιστήρια.

Η υπηρεσία σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι «το Ισραήλ εξακολουθεί να εμποδίζει τους υπαλλήλους μας να φτάσουν στη βόρεια Γάζα, για να παράσχουν επισιτιστική βοήθεια και βασικές προμήθειες», σημειώνοντας ότι «περισσότερες από τις μισές προμήθειες που παραδόθηκαν μέσω των συνοριακών διαβάσεων Ράφα και Κερέμ Σαλόμ τον περασμένο μήνα ανήκαν στην UNRWA».

Το μπλόκο σε κάθε ανθρωπιστική βοήθεια

Ο επικεφαλής της UNRWA Philippe Lazzarini δημοσίευσε την Κυριακή ένα tweet στο οποίο εξέφρασε την οργή του για την πρόσφατη απόφαση του Ισραήλ να εμποδίσει την είσοδο των αυτοκινητοπομπών με τρόφιμα στη βόρεια Γάζα.

«Αυτό είναι εξωφρενικό και καθιστά σκόπιμη την παρεμπόδιση της σωτήριας βοήθειας κατά τη διάρκεια ενός ανθρωπογενούς λιμού. Αυτοί οι περιορισμοί πρέπει να αρθούν», ανέφερε ο Lazzarini στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Η δημιουργία συνθηκών λιμού μέσω της παρεμπόδισης ή στοχοποίησης μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας αναγνωρίζεται ως modus operandi του Ισραήλ, όπως καταγγέλουν ανθρωπιστικές οργανώσεις και η UNRWA στο παρελθόν μιλώντας καθαρά για «ανθρωπογενή λιμό».

Μάλιστα η UNRWA, η οποία έχει δαιμονοποιηθεί στο Ισραήλ, απειλείται ανοιχτά πλέον από ισραηλινούς εποίκους.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024