Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πισπιρίγκου: Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Πισπιρίγκου: Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Δικαστές και ένορκοι δεν πείστηκαν ότι η κατηγορούμενη είναι αθώα και την έκριναν ένοχη για τη βαρύτατη πράξη σε βάρος του παιδιού της.

Ισόβια κάθειρξη ήταν η ομόφωνη τιμωρία της δικαιοσύνης για την Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία νωρίτερα ομόφωνα είχε κηρυχθεί ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Δικαστές και ένορκοι δεν πείστηκαν ότι η κατηγορούμενη είναι αθώα και την έκριναν ένοχη για τη βαρύτατη πράξη σε βάρος του παιδιού της.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου στις 5 Απριλίου θα ξαναβρεθεί στο εδώλιο καθώς συνεχίζεται η δίκη της για την υπόθεση του θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας

Το γεγονός ότι δεν αιτήθηκε αναγνώριση ελαφρυντικών καθιστούσε εκ του νόμου μονόδρομο την επιβολή της ισόβιας κάθειρξης, καθώς  για να  μην επιβληθεί αυτή η βαρύτατη ποινή αναγκαία προϋπόθεση είναι η αναγνώριση έστω και ενός ελαφρυντικού.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου στις 5 Απριλίου θα ξαναβρεθεί στο εδώλιο καθώς συνεχίζεται σε διαφορετικό δικαστήριο, η δίκη της για την υπόθεση του θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

99 συνεδριάσεις

Μετά από 99 συνεδριάσεις η πρόεδρος του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Μαρίνα Ευάγγελου κήρυξε τη λήξη της συνεδρίασης με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία ομόφωνα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη  για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.
«Κύρια κατηγορούμενη μπορείτε να ασκήσετε έφεση και να κριθείτε από ανώτερο δικαστήριο» είπε η πρόεδρος προς την κατηγορούμενη με τη Ρούλα Πισπιρίγκου ψύχραιμη να της απαντά «έχω  ασκήσει ήδη».

Νωρίτερα το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα όλα τα αιτήματα της Ρούλας Πισπιρίγκου για διαβίβαση πρακτικών της δίκης στην εισαγγελία προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία ψεύδους κατάθεσης για διάφορους μάρτυρες κατηγορίας.

Πώς αντέδρασε η Πισπιρίγκου στο άκουσμα της απόφασης

Η απόφαση για την ενοχή της, απαγγέλθηκε σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα με την κατηγορούμενη να έχει στο πλευρό της την οικογένειά της.

Στο πίσω μέρος της αίθουσας βρίσκονταν ο πρώην σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης και ο πατέρας του για να ακούσουν την απόφαση της δικαιοσύνης.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου φαίνεται  να άκουσε ψύχραιμα την απόφαση για την ενοχή της.

Ο συνήγορος υπεράσπισής της, επανέλαβε ότι η κατηγορούμενη είναι αθώα και δεν υπέβαλε αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικών στο πρόσωπο της.

Sports in

Ισπανικός «εμφύλιος» στον τελικό του BCL

Η Μάλαγα πέρασε από τον χθεσινό δεύτερο ημιτελικό και θα αντιμετωπίσει την Τενερίφη στον τελικό του BCL.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024