Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουγγαρία: Χιλιάδες στους δρόμους ζητούν την παραίτηση Ορμπάν για προσπάθεια συγκάλυψης σκανδάλου

Ουγγαρία: Χιλιάδες στους δρόμους ζητούν την παραίτηση Ορμπάν για προσπάθεια συγκάλυψης σκανδάλου

Υποκλαπείσα ιδιωτική συνομιλία φέρεται να αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να συγκαλύψει την ανάμειξη του υπουργού Αντάλ Ρόγκαν σε υπόθεση διαφθοράς

Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν χθες το απόγευμα στη Βουδαπέστη κατά της κυβέρνησης του λαϊκιστή πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν.

Στην υπόθεση, που ερευνάται από το 2021, εμπλέκεται και γραμματέας στο υπουργείο Δικαιοσύνης που φέρεται να δωροδοκήθηκε με μεγάλα ποσά

Η διαδήλωση οργανώθηκε με αφορμή τις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί για δωροδοκία και διαφθορά εις βάρος μελών της κυβέρνησης.

Ο Πέτερ Μαγιάρ, ο πρώην σύζυγος της πρώην υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης, της Γιούντιτ Βάργκα, είναι εκείνος που κάλεσε σε διαδήλωση. Ο ίδιος χαρακτήρισε «αρχηγό του κράτους μαφίας» τον Ορμπάν.

Ο Μαγιάρ έχει δημοσιοποιήσει μια υποκλαπείσα ιδιωτική συνομιλία με την πρώην σύζυγό του, η οποία φέρεται να αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση του Ορμπάν επιχείρησε να συγκαλύψει την ανάμειξη του Αντάλ Ρόγκαν, υπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, σε υπόθεση διαφθοράς.

Η δωροδοκία

Το γραφείο του εισαγγελέα ερευνά την υπόθεση διαφθοράς από το 2021, στην οποία ένας γραμματέας στο υπουργείο Δικαιοσύνης – όταν ήταν υπουργός η Βάργκα – φέρεται ότι δωροδοκήθηκε με μεγάλα ποσά.

Η Βάργκα θεωρείται στενή πολιτική σύμμαχος του Ορμπάν. Διετέλεσε υπουργός Δικαιοσύνης μέχρι τον Ιούνιο του 2023. Παραιτήθηκε προκειμένου να ηγηθεί της λίστας του κόμματος του Ορμπάν, του Fidesz, στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Ωστόσο, στις αρχές του χρόνου παραιτήθηκε από τη βουλευτική της ιδιότητα στον απόηχο ενός σκανδάλου παιδεραστίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024