Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Το πλοίο είχε ειδοποιήσει» - Το μοιραίο λάθος που οδήγησε στο ατύχημα στη Βαλτιμόρη

«Το πλοίο είχε ειδοποιήσει» – Το μοιραίο λάθος που οδήγησε στο ατύχημα στη Βαλτιμόρη

Συνεχίζονται οι έρευνες διάσωσης στον ποταμό με τα αμερικανικά μέσα να αναφέρουν ότι είναι άγνωστος ο αριθμός των οχημάτων που βρίσκονταν πάνω στη γέφυρα τη στιγμή της σύγκρουσης

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση διάσωσης μετά από την πρόσκρουση του πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Dali στη γέφυρα της Βαλτιμόρης. Το πλοίο αναχώρησε από το λιμάνι της Βαλτιμόρης στη 1 τα ξημερώματα της Τρίτης (26/3), ξεκινώντας ένα ταξίδι 27 ημερών στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα.

Δύο άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από τα νερά του ποταμού Πατάπσκο μετά από την κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key. Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της Βαλτιμόρης εκτίμησε ότι οι Αρχές αναζητούν περισσότερους από επτά ανθρώπους. Νωρίτερα άλλοι αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι έως και 20 άνθρωποι ενδέχεται να έπεσαν στο νερό που είχε θερμοκρασία κάτω από 8 βαθμούς Κελσίου.

Το μοιραίο λάθος που οδήγησε στο ατύχημα στη Βαλτιμόρη

Το πλήρωμα του πλοίου παρατήρησε απώλεια της ισχύος του καθώς αναχωρούσε από το λιμάνι και ειδοποίησε του αξιωματούχους του Μέριλαντ για πιθανή σύγκρουση, σύμφωνα με αξιωματούχους. Το πλήρωμα ειδοποίησε αργότερα τους αξιωματούχους ότι είχαν χάσει τον έλεγχο και η κυκλοφορία στη γέφυρα διεκόπη, συμπληρώνεται.

«Το σκάφος ειδοποίησε το Υπουργείο Μεταφορών MD (MDOT) ότι έχασε τον έλεγχο του σκάφους και ότι ήταν πιθανό το ενδεχόμενο να συγκρουστεί με τη γέφυρα», ανέφερε το ABC επικαλούμενο την Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών των ΗΠΑ. Βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο δείχνει το πλοίο να πέφτει στη γέφυρα στο σκοτάδι και να τυλίγεται στις φλόγες με τους προβολείς των οχημάτων να διακρίνονται καθώς πέφτουν στο νερό.

Σχεδόν όλα τα δημοσιεύματα συμφωνούν ότι δεν μπορεί να οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, αφού το πλοίο είχε μόλις ξεκινήσει από τη Βαλτιμόρη με προορισμό τη Σρι Λάνκα και «προφανώς όλο το πλήρωμα ήταν σε επιφυλακή». Ωστόσο, βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το πλοίο να βυθίζεται στο σκοτάδι και στη συνέχεια να αποκαθίσταται η ισχύς του, ενώ αναρτήσεις περιγράφουν ξαφνική αλλαγή πορείας, μόλις 11 δευτερόλεπτα πριν από την πρόσκρουση σε πυλώνα της γέφυρας.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πολιτεία

Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος της Βαλτιμόρης, Μπράντον Σκοτ, κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από τη μοιραία πρόσκρουση του φορτηγού πλοίου Dali στη γέφυρα Francis Scott Key. Διάταγμα που αναρτήθηκε από τον Σκοτ στο Χ αναφέρει ότι το σχέδιο επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης της πόλης θα τεθεί σε εφαρμογή και θα διαρκέσει 30 μέρες. Έξι άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την κατάρρευση της γέφυρας, λένε αξιωματούχοι. «Οι ομάδες μας κινητοποιούν πόρους και εργάζονται γρήγορα για να αντιμετωπίσουν αυτήν την κρίση και να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την ευημερία της κοινότητάς μας», πρόσθεσε ο Σκοτ.

Το μοναδικό ανάλογο περιστατικό

«Ένα άτομο αρνήθηκε τις υπηρεσίες και αρνήθηκε τη μεταφορά, ουσιαστικά αυτό το άτομο δεν είχε τραυματιστεί», εξήγησε ο Τζέιμς Ουάλας, διευκρινίζοντας ότι «υπήρχε ένα άλλο άτομο το οποίο διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση», ανακοίνωσαν οι αρχές.

Οι υπηρεσίες έλαβαν κλήσεις έκτακτης ανάγκης γύρω στη 1:30 π.μ. αναφέροντας ότι ένα πλοίο που έφευγε από τη Βαλτιμόρη είχε χτυπήσει κολόνα στη γέφυρα. Αρκετά οχήματα βρίσκονταν στη γέφυρα εκείνη τη στιγμή, συμπεριλαμβανομένου ενός οχήματος στο μέγεθος ενός τρακτέρ.

«Η έρευνα συνεχίζεται στην επιφάνεια, στον βυθό αλλά και στο κατάστρωμα του πλοίου». Η γέφυρα κατασκευάστηκε το 1977 και εξυπηρετούσε περίπου 11,5 εκατομμύρια οχήματα ετησίως. Το μοναδικό ανάλογο περιστατικό ήταν το 2007 στη Μινεάπολη που είχε ως απολογισμό 13 νεκρούς.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024