Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαλτιμόρη: Πλοίο έπεσε σε γέφυρα προκαλώντας την κατάρρευσή της

Βαλτιμόρη: Πλοίο έπεσε σε γέφυρα προκαλώντας την κατάρρευσή της

Την στιγμή της κατάρρευσης της γεφυρας στη Βαλτιμόρη υπήρχαν αυτοκίνητα

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Τρίτης στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ, όταν ένα τμήμα της γέφυρας Francis Scott Key κατέρρευσε μετά τη σύγκρουση ενός μεγάλου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό περίπου 20 ατόμων που φέρεται να έχουν πέσει στα νερά του ποταμού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, γύρω στη 1:30 π.μ. της Τρίτης ένα μεγάλο πλοίο συγκρούστηκε με τη γέφυρα που συνέδεε τις βόρειες και νότιες λωρίδες κυκλοφορίας του Interstate 695, έπιασε φωτιά πριν προκαλέσει την πτώση πολλών οχημάτων στον ποταμό Patapsco που βρίσκεται από κάτω.

Σημειώνεται δε ότι η Francis Scott Key Bridge, είναι η μεγαλύτερη στην περιοχή της Βαλτιμόρης, κατασκευάστηκε το 1977, έχει μήκος 2,6 χλμ. και υπολογίζεται ότι σε ετήσια βάση τη διασχίζουν 11,5 εκατομμύρια οχήματα με το κόστος κατασκευής της να είναι 110 εκατομμύρια δολάρια.

Καρέ καρέ η στιγμή του ατυχήματος

Δείτε live την εικόνα από το σημείο της πρόσκρουσης

Η ενημέρωση από την Ακτοφυλακή της Βαλτιμόρης

Ο Υπαξιωματικός Matthew West από την Ακτοφυλακή της Βαλτιμόρης ότι ήταν ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που έπλεε με σημαία Σιγκαπούρης και προσέκρουσε στη γέφυρα. Το πλοίο, με την ονομασία «Dali», κατευθυνόταν μέσω Βαλτιμόρης με τελικό προορισμό το Κολόμπο της Σρι Λάνκα, σύμφωνα με τους χάρτες και τα δεδομένα Marine Traffic and Vessel Finder.

Η Αρχή Μεταφορών του Μέριλαντ ανήρτησε στο X γύρω στις 2 π.μ. ότι όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας ήταν κλειστές και προς τις δύο κατευθύνσεις για ένα «περιστατικό» στη γέφυρα και η κυκλοφορία εκτρέπεται, ανέφερε η υπηρεσία.

Τι ανέφερε ο δήμαρχος

Μετά την είδηση του ατυχήματος που συνέβη στην Βαλτιμόρη, ο δήμαρχος, Μπρέντον Σκοτ, ανήρτησε ότι ήταν ενήμερος για την κατάσταση και θα βρισκόταν καθ’ οδόν προς τη γέφυρα μαζί με άλλους ηγέτες της πόλης και της πολιτείας.

Μάλιστα, σε ανάρτηση που έκανε στο προσωπικό του προφίλ στο X, ο ίδιος ανέφερε ότι ήδη«Το προσωπικό έκτακτης ανάγκης βρίσκεται επί τόπου, αλλά και ότι οι προσπάθειες βρίσκονται σε εξέλιξη», ανέφερε σε ανάρτησή του στο X.

Δείτε το σημείο που κατέρρευσε η γέφυρα

Ο χάρτης δείχνει το σημείο που έγινε το ατύχημα

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024